Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter nivået i åpningskampen: - Pinlig

Simen Stamsø Møller mener nivået innledningsvis var så dårlig at han tror Norge hadde hatt god sjans mot Russland og Saudi-Arabia.

NIVÅFORSKJELL: Russland gjorde rett og slett hakkemat av motstander Saudi Arabia i åpningskampen i VM. Her med sistnevntes Mohannad Asiri. Foto: AP Photo/Victor Caivano
NIVÅFORSKJELL: Russland gjorde rett og slett hakkemat av motstander Saudi Arabia i åpningskampen i VM. Her med sistnevntes Mohannad Asiri. Foto: AP Photo/Victor Caivano Vis mer

Russland kunne umulig ha fått en bedre start på VM på hjemmebane. I åpningskampen mot Saudi-Arabia i Moskva, scoret de hele fem ganger mot et relativt svakt lag.

Faktisk er Russland og Saudi-Arabia de to lagene i dette VM som er svakest på FIFA-rankingen. Mens vertsnasjonen er ranket som nummer 70, er Saudi-Arabia ranket som nummer 67. Begge ligger bak for eksempel Norge (53).

Selve kampen ble også en bekreftelse på det. Det var rett og slett en nivåforskjell mellom lagene, og Russland vant tross alt med fem mål.

DIREKTE: Dagbladets VM-studio i Prindsens Hage i Oslo fikk i kamppausen besøk av partner og grunnlegger av Snøhetta arkitektfirma, Kjetil Thorsen, som slakter VM-annlegget på besøk i Dagbladets studio. Video: Stian Pedersen Vis mer

- Pinlig

Det får flere til å reagere, blant annet Viasat-kommentator Morten Langli:

- Jeg blir trist når jeg ser et så dårlig lag som Saudi-Arabia i et VM. Jeg synes ikke dette var underholdende eller artig. Kun pinlig, skriver Langli på Twitter.

Mark Ogden, som er fotballkommentator i ESPN, skriver:

- Når de utvider til 48 lag i VM, kommer det til å være enda dårligere lag enn Saudi-Arabia som er med. Men enhver vertsnasjon bør få lov til å starte mot et av de dårligste lagene i turneringa... skriver han.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller blir å se i kanalens VM-sendinger den kommende måneden. Han lot seg heller ikke imponere av Saudi-Arabia fra hjemme i stua torsdag kveld.

- Jeg synes det laget så helt forferdelig ut, både teknisk, i strukturen og alt. Jeg var ikke så imponert av Russland i starten heller, så den første halvtimen tenkte jeg faktisk at Norge hadde slått begge disse lagene her, sier Møller til Dagbladet.

HADDE DE KLART DET? De norske landslagsgutta før kampen mot Panama på Ullevaal nylig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HADDE DE KLART DET? De norske landslagsgutta før kampen mot Panama på Ullevaal nylig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi hadde jo klart det der

Møller innrømmer nemlig at det er litt irriterende å tenke på at Norge ikke er kvalifisert for VM når han ser åpningskampen.

- Jeg kan ikke noe for at jeg tenker... Det er sikkert fordi Norge har gjort det bra i det siste, men, ah, vi hadde jo klart det der. Det er så mange mesterskap der jeg har gjort meg klar til åpningskampen og tenkt at det er en grunn til at Norge ikke er der, at de ikke er så gode. Men nå tenker jeg at «dette hadde jo gått bra». Jeg er litt irritert over det, innrømmer Møller.

Men likevel mener han at et mesterskap skal være litt som det vi så i åpningskampen torsdag.

- VM er VM, og spør du meg, skal VM være litt som dette. Vi får se nye lag, og kan bli litt oppgitt av hvordan de ser ut, men de setter farge på et mesterskap. Jeg er av den oppfatning, at om vi skal spisse ting hele tiden, blir det en superliga i Europa der de 15 mektigste lagene møtes. Men sånn det ser ut nå, med playoff-systemet og et visst antall lag fra Europa, Asia også videre - det er egentlig veldig OK, sier Møller.

TV 2-EKSPERT: Simen Stamsø Møller. Foto: NTB Scanpix
TV 2-EKSPERT: Simen Stamsø Møller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Negativ til 48 lag

Det er ikke sånt man husker fra mesterskap, mener han.

- Det har skjedd før, at lag har vunnet stort i åpningskamper. Men nå husker vi jo bare de bra tingene. Man er for eksempel litt bekymret nå for hva Belgia skal gjøre med Panama. Men jeg klarer fint å glemme det. VM er gøy. Det er mange lag som er litt dårlige, men det er VM, sier Møller.

Men tanken på at VM skal utvides til 48 lag, er han ikke positiv til. I VM i 2026 er nemlig planen at antallet lag skal økes fra 32, slik det er nå, til 48.

- Jeg er ikke noen stor fan av det i utgangspunktet. Jeg liker det slik det er nå. Jeg liker at fotballen forandres til det bedre, og jeg liker for eksempel videodømming. Men hvis VM utvides, får vi flere kamper med større differanser. Og det holder slik det er nå. Jeg synes ikke det er noen god ide, sier Møller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media