Fotball-VM i Frankrike

Slakter nivået i fotball-VM: - Han er en tastaturkriger

Nederlandsk trener går til angrep på kvinne-VM. Får svar av Hege Riise og Phil Neville.

JUBEL: Norge jubler for scoring mot Nigeria. Den nederlandske trenerprofilen, Raymond Verheijen, er kritisk til nivået i mesterskapet. Alle er imidlertid ikke enig. Foto: NYB scanpix
JUBEL: Norge jubler for scoring mot Nigeria. Den nederlandske trenerprofilen, Raymond Verheijen, er kritisk til nivået i mesterskapet. Alle er imidlertid ikke enig. Foto: NYB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mange ser på Raymond Verheijen som en kompetent fotballmann, mens flere begynner å bli lei nederlenderens stadig krasse utspill.

Det er i hvert fall ingen tvil om at 47-åringen ikke er redd for å si det han mener, og denne gangen er det kvinnefotballen som får gjennomgå.

- Så langt hadde det vært bedre om verdensmesterskapet ble spilt bak lukkede dører. Nivået på spillet er sjokkerende. Det er som å se gress gro, tordnet han på Twitter.

Verheijen har jobbet tett med flere landslag i forbindelse med VM- og EM-sluttspill, og har Nederland, Sør-Korea og Russland på CV-en. Han har også jobbet med klubblag som Barcelona, Chelsea, Manchester City og Zenit St. Petersburg. Til daglig jobber han for World Football Academy.

- Drittkjedelige herrekamper

Ingen har flere landskamper for Norge gjennom historien enn Hege Riise. 188 er tallet, og den nåværende LSK Kvinner-treneren scoret 58 mål med flagget på brystet.

49-åringen mener innstillingen man går inn med er avgjørende for hva man får ut av det.

- Det spørs hva man forventer. Forventer man fart og kraft, som med herrene, blir man skuffet. De forskjellene vil alltid være der. Jeg synes imidlertid at de gode lagene har blitt bedre, og det samme med de vanligvis dårligste lagene, sier Hege Riise, som altså mener at nivået i årets VM er høyere enn tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer