Slakter norsk regel: - Komplett idioti. En ræva idé. Vi må stoppe den nå!

Ekspertene og spillerne rister på hodet.

OPPGITT: Jesper Mathisen langer ut mot den nye norske regelen om at laget som scorer ikke har lov til å hente ballen for å sette i gang spillet raskt.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
OPPGITT: Jesper Mathisen langer ut mot den nye norske regelen om at laget som scorer ikke har lov til å hente ballen for å sette i gang spillet raskt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lokaloppgjør er ofte preget av høy temperatur i kraft av rivaleriet som eksisterer mellom naboene. Men da Torbjørn Agdestein reduserte til 2-3 like før slutt i oppgjøret mellom Haugesund og Viking, var det ikke rivaliseringen som lå bak krangelen.

Konflikten var i stedet et resultat av en omdiskutert norsk regel som ble innført før sesongen. Den lyder slik:

«Kun forsvarende lag skal kunne hente ballen og bringe ballen til midten for avspark. Da unngår vi problemer i målområdet, og det er kun dommer som likevel kan gi klarsignal til avspark.»

Det er en særnorsk regel hvor dommerne kan dele ut kort til de som henter ballen etter en scoring for å sette i gang spillet raskt, slik alle lag gjør hvis de ligger under.

Det gjorde Agdestein - naturlig nok - i et håp om å utlikne til 3-3 borte mot Viking. Viking-keeper Iven Austbø utnyttet regelen og ventet på at Agdestein skulle hente ballen for å sette i gang spillet raskt.

- Hull i hodet Det gis ikke gult kort for å hente ballen, men det gis gult kort til det angripende lag om det ender i en krangel. Da kan det forsvarende lag konstruere en konflikt, som gir gult kort til motspilleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer