Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Slakter Northug-vrakingen og antyder personlig straff: - Patetisk!

Får ikke gå i Canada.

BLIR HJEMME:   Petter Northug er ikke tatt ut i troppen som reiser til Canada. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR HJEMME:   Petter Northug er ikke tatt ut i troppen som reiser til Canada. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug (31) er vraket til minitouren i Canada. Trønderen er ikke blant de ti herreløperne som får plass i troppen.

Det får flere profiler til å reagere, blant annet i sosiale medier:

- Selvsagt er vrakingen av Northug en personlig straff for tidligere uttalelser og en mulighet til å slå tilbake. Patetisk! skriver John Arne Riise på Twitter og følger opp:

- Forholdet mellom partene blir 100% verre nå! Helt feil! Siste løp, kunne unngått så mye bråk ved å la han gå. Nå vil det bli kaos, skriver Riise.

Andre skriver:

- Jeg har vondt for å se at Norge har ti løpere som er bedre enn Northug på en minitour med skøytesprint og to korte distanserenn, skriver langrennsløper og NRK-kommentator Petter Skinstad på Twitter.

Jan Åge Fjørtoft skriver:

- Nå trenger Northug støtte. Blir vraka. Tipper han står uten ledere rundt seg på gull-banketten etter OL-gull til vinteren. YeahRight, skriver Fjørtoft på Twitter.

- Totalt feil

Langrennseksperter hos NRK og TV 2 stusser også over avgjørelsen.

- Det er jeg veldig overrasket over. Petter Northug er en kandidat til å vinne avslutningen i Canada. Både med tanke på de løypene som er der, og den formutviklingen han har hatt. Jeg mener det er totalt feil å vrake Northug nå, sier Fredrik Aukland til NRK.

- Det er trist for Petter at han ikke er med, men han har jo blitt vraket til skirenn før i år, utelukkende av sportslige årsaker. Det er nok det som ligger bak denne gangen også. At det er litt sleivkjeftet frem og tilbake påvirker nok ikke det, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset til egen kanal.

Skuffet Northug

Norge kan stille med ti herreløpere i minitouren. Skiforbundet opplyser at uttaket er basert på prestasjoner gjennom sesongen.

- Det var ikke noe enkelt uttak slik vi er stilt med norske utøvere, men vi så på prestasjonene i vinter og falt ned på de ti vi mener kan gjøre det best i Canada etter det de viste i de siste rennene, uttalte landslagssjef Vidar Løfshus i går.

Northugs trener Stig Rune Kveen forteller at skiløperen selv er uenig i uttaket.

- Petter er skuffet, sa Kveen.

Troppen

Norges Skiforbund har tatt ut følgende utøvere til verdenscupavslutningen i langrenn i Québec by, Canada 17. til 19. mars:

Menn:

Sjur Røthe (Voss), Niklas Dyrhaug (Tydal), Hans Christer Holund (Lyn), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Didrik Tønseth (Byåsen), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk), Emil Iversen (Varden), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen),

Reserve: Pål Golberg (Gol).

Kvinner:

Marit Bjørgen (Rognes), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Kathrine Harsem (Varden Meråker), Marthe Kristoffersen (Varden Meråker), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Heidi Weng (BUL), Ragnhild Haga (Åsen).

Verdenscupavslutningen består av en minitour. Det skal gås sprint, fellesstart og jaktstart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media