Slakter Ødegaard-valget til Benitez: - Det er vanskelig å forstå

Utelatt fra cupkamp.

FÅR IKKE SPILLE CUPKAMP:  Martin Ødegaard. Foto: NTB Scanpix
FÅR IKKE SPILLE CUPKAMP: Martin Ødegaard. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) er ikke med i troppen når Real Madrid møter Cádiz i den spanske cupen i kveld. Uttaket ble kjent i går, og nå kommer reaksjonene i Spania.

- Merkelig, sier Alberto Pinero, Real Madrid-reporter for det internasjonale fotballnettstedet goal.com.

Over halve førstelaget kommer ikke til å spille kampen, deriblant Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale. Cádiz befinner seg på nivå tre i det spanske seriesystemet. Kampen regnes som lett for Real Madrid, som uansett består av kvalitet i alle ledd.

Manager Rafael Benitez har tatt med fem spillere fra B-laget Castilla i troppen. Men Ødegaard er altså ikke blant dem.

Overraskende - Med så mange plasser å fylle har den spanske treneren vendt seg mot akademiet. Men - overraskende - har han ikke funnet plass til Martin Ødegaard. Det er vanskelig å forstå, skriver Pinero.

Han fortsetter:

- Ødegaard har vært en av nøkkelspillerne for Zinedine Zidanes Castilla så langt denne sesongen. Han kom med stor fanfare i januar etter konkurranse fra mange toppklubber i Europa.

- 16-åringen er allerede en fullverdig landslagsspiller for Norge. Media fra hele verden kom da han ble presentert på Valdebebas. Han er ansiktet på Madrids framtid, og trener regelmessig med førstelaget. Han var også på siste trening før troppen ble offentliggjort.

På spørsmål om Ødegaard før troppen ble klar, svarte Benitez noe gåtefullt:

REAL MADRID-MANAGER:  Rafael Benitez. Foto: NTB Scanpix
REAL MADRID-MANAGER: Rafael Benitez. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han er en av dem som kan være med. Men i utgangspunktet er han ikke tatt ut.

To vennskapskamper Sett fra utsida er det neppe en feiltolkning at Benitez ikke akkurat har «forelsket» seg i Ødegaard. Annerledes var det da med tidligere trener Carlo Ancelotti. Den italienske trenerprofilen valgte å benytte nordmannen i over en halv time i seriekampen mot Getafe 23. mai.

Under Benitez har Ødegaard sluppet til i to vennskapskamper: Mot Roma og Vålerenga i sommer.

Spesielt i den første kampen gjorde Ødegaard en spak figur. Han søkte trygge løsninger, spilte mye bakover - og manglet offensiv råskap. Litt bedre gikk det mot Vålerenga. Men for å si det forsiktig:

Det er forskjell på italienske gladiatorer i Roma, og norske grovarbeidere i Vålerenga.

Ikke et flaggskip Cupkampen mot Cádiz starter klokka 22.00 i kveld.

- Vurdert ut ifra at han tar med fem Castilla-spillere i troppen, ser ikke Benitez på Ødegaard som et flaggskip i talentfabrikken. Merkelig, skriver Alberto Pinero på goal.com.