Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter oppsett: - Helt idiotisk

- Dumt for spillerne i Eliteserien - og dumt for dem som ser på, sier Steffen Iversen.

UTE AV CUPEN: Steffen Iversen og Trygg/Lade tapte 2-4 for Rosenborg i cupen torsdag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UTE AV CUPEN: Steffen Iversen og Trygg/Lade tapte 2-4 for Rosenborg i cupen torsdag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
  • Trygg/Lade – Rosenborg 2-4

TRONDHEIM (Dagbladet): Trygg/Lade og trener Steffen Iversen (41) tapte cupkampen mot Rosenborg torsdag kveld. Men selv om det ble 2-4 vant de mange hjerter blant de 1500 tilskuerne på Lade i Trondheim.

Kvelden utviklet seg til en folkefest. Både spillere og publikum hadde en hyggelig cupkveld. Og slik har det nødvendigvis ikke vært alle kveldene i norsk fotball denne sesongen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Iversen - som nå er trener i 4. divisjon - slakter oppsettet med tidlig seriestart i Eliteserien. I år var det 11. mars.

- Det er helt idiotisk at Eliteserien starter så tidlig. Det er dumt for spillerne - og det er dumt for dem som ser på. Det kommer ikke noe publikum i minus sju grader. Det er det ingen som gidder. Da sitter de heller hjemme og ser på TV, sier han til Dagbladet.

FOLKETOMT: Ikke siden 2003 har færre møtt opp til kamp i Eliteserien enn gjorde i fjor. I Molde prøver de å snu trenden. Video: Nicolai Delebekk Vis mer Vis mer

Norges Fotballforbund har fra offisielt hold uttalt at man ønsker å strekke sesongen, slik at den blir like lang som sesongen til konkurrentene.

Til Dagbladet sa toppfotballsjef Nils Johan Semb i mars:

- Du ser at svenskene starter med sin cup i februar. Danmark starter i midten av februar, det samme gjør Russland. Fotball er blitt en helårsidrett i stort sett alle nasjoner som gjør det bra. De har en sesong som strekker seg over ti måneder.

Men Steffen Iversen kjøper ikke argumentasjonen fra NFF-hold:

- Det er helt latterlig at de legger det opp sånn. Hvis du ser på været gjennom alle år, så er det likt nesten hver gang. Jeg synes det er dårlig satt opp med kamper så tidlig.

Han fortsetter:

- Først fra runde tre ser du at banene begynner å bli bra. Gressmattene tar enda lengre tid.

Tidlig seriestart er noe klubbene selv har vært med på å bestemme. Men da Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg tapte åpningskampen mot Sarpsborg 0-1, murret treneren.

- Været har aldri noe å si for utfallet av kampen, men det gjør det vanskelig å spille fotball, erklærte han.

I går kveld var forholdene ypperlige. Trygg/Lade ledet både 1-0 og 2-1, men måtte til slutt gi tapt 4-2.

- Jeg er strålende fornøyd med det gutta gjorde, sier Iversen til Dagbladet.

- De jobbet og gjorde alt de kunne i 90 minutter. Vi gikk til pause med ledelse, det var fantastisk. Jeg tror dette er noe alle spillerne kommer til å huske ganske lenge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling