Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter Røkkes sjefsstil

Suksesstrener Arne Sandstø synes synd på Molde-trener Erik Brakstad, og gir Kjell Inge Røkke hele skylda for klubbens kollaps. - Innblandingen hans i det sportslige er gift for Molde. En stor skandale, sier Sandstø.

Etter Rosenborgs tap for Viking er Odd nå Tippeligaens beste hjemmelag.

  • 23 poeng er tilkjempet på Odd Stadion - et anlegg foreløpig ikke godkjent for europacupspill. Det er tre poeng bedre enn trønderne. Odd nærmer seg nå UEFA-cupen kamp for kamp.
  • Hjemme på hypermoderne Røkkeløkka er Molde nummer elleve i Tippeligaen med bare elleve poeng. Håpet om Europa svinner nå runde for runde for gutta Erik Brakstad - og Kjell Inge Røkke - prøver å stole på.

Før kampen i går ble Arne Sandstø kåret til månedens trener i Norge. Han kvitterte med nok en trepoenger på eget gress.

- Vi er et lag uten stjernenykker. De som prøver seg, blir raskt tråkket ned i garderoben, sier Sandstø.

Både han og flere av spillerne framhever mangelen på profiler og stjerne som et viktig suksesskriterium.

Lei Røkke

Moldes største stjerne - både byens og fotballklubbens - heter Kjell Inge Røkke. Odd-treneren fra Bergen har sett, lest og hørt seg grundig lei og forbanna på Molde-investorens forsøk på å prege klubben sin:

- Han må la de folka som skal gjøre jobben få lov til å gjøre jobben sin. Klart det blir trøbbel når folk som svever i helikopter over Molde Stadion begynner å blande seg bort i det sportslige, sier Sandstø.

Sjøl er han glad for å slippe unna typer med uprofesjonelt forhold til driften av et fotballmiljø:

- Jeg synes synd på alle som driver med fotball i Molde. Vi har investorer som er store i Skiens-målestokk. De stiller krav til meg på styremøtene.

- Men sånn som de driver på i Molde - jeg synes det er rart klubben tillater det i det hele tatt, sier han.

Nornes' storkanon

Sandstø kan trygt fyre løs mot milliardæren. I går framsto Odd på nytt som laget med den store lagånden. Molde avslørte seg som akkurat det motsatte. Venstreback Jan Frode Nornes var den største helten i Skien etter 3- 0-seieren. Han scoret 1- 0 på en storkanon fra 25 meter. Norne's første scoring siden han kom til Odd for to sesonger siden.

- Så lenge vi er uten stjerner, så blir det heller ikke fokus på utenomsportslige ting, sier Nornes.

Molde-trener Brakstad sier det sånn:

- Odd var et bedre lag enn oss og fortjente seieren. Vi har slitt med skader og mangler mye folk. Laget har ikke fått satt seg i samme grad som i fjor. Innbytterne aksepterer heller ikke i samme grad situasjonen de er i.

Det gjør neppe Røkke heller.

Om han da ikke sparker Brakstad, kjøper tordentalende Sandstø fri fra treårskontrakten og ber ham gjøre ord til handling.

BEST PÅ EGET GRESS: Kim Larsen jubler for Odds tredje scoring. Molde-keeper Morten Bakke må innse at slaget er tapt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media