Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter Rousey-trener etter sjokkresultatet: - Han setter disse tankene i hodet på henne

Nunes er ikke nådig etter den knusende seieren. 

ENKEL SEIER: Amanda Nunes  jubler, mens Ronda Rousey fortviler etter kampen. Foto: Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
ENKEL SEIER: Amanda Nunes jubler, mens Ronda Rousey fortviler etter kampen. Foto: Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det var kampen der MMA-stjerna Ronda Rousey skulle reise seg og gjenerobre tronen som en av sportens aller beste utøvere.

I stedet endte det med en marerittretur for 29-åringen, som måtte gi tapt allerede etter 45 sekunder mot brasilianske Amanda Nunes (28).

Nunes gikk respektløst til verks med en rekke slag som traff Rousey midt i planeten. Da dommeren stoppet kampen, sjanglet Rousey forvirret rundt i ringen etter flere slag i ansiktet.

- Bare glem henne. Bare glem Ronda Rousey, skrek Nunes til den fullsatte salen.

Trener-kritikk

En som kommer til å måtte tåle mye kritikk i dagene framover, er Ronda Rouseys trener Edmond Tarverdyan.

Martin Rogers i USA Today skriver en kommentar med tittelen: «Treneren kan ha bestemt Ronda Rouseys kamp og karriere».

Han peker blant annet på at treneren ikke har klart å forbedre Rouseys bokseferdigheter. Da Rosuey kom inn i MMA-sporten, hadde hun blant annet OL-bronse i judo på merittlista, og brukte judoferdighetene til å dominere motstanderne. Bokseferdighetene hennes var ikke like gode.

MMA-Revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, syns ikke Rousey viste noe nytt repertoar i nattas kamp.

- Hva som egentlig foregår, er det nesten ingen som veit. De er hemmelighetsfulle rundt trening og det er strengt beskyttet. Derfor kan vi bare bedømme dem på det vi ser i kamp. Og jeg syns ikke hun viste noe nytt fra de foregående kampene. Hun viste bare det samme, som er den aggressive rette linja. Nunes visste nøyaktig hvordan hun skulle stoppe dem, sier Roaldsnes.

- Tydelige svakheter

Da Rousey tapte for Holly Holm var det tydelig at hun ikke klarte å stå imot slagene fra sin amerikanske motstander. I går gjentok historien seg.

- Svakhetene var tydelige forrige kamp, og det fortsatte i denne kampen. Kommer hun inn i klinsj, er det ikke noe motstanderen kan gjøre. Det har hun vist gjennom en lang karriere. Hun må komme tett på. Når du møter folk som Holly Holm og Nunes, som er eksperter på å holde henne borte, må hun ta imot eller gå gjennom slagene defensivt. Tidligere har de tatt et par slag og så angrepet. Men nå har hun blitt stoppet før hun har kommet tett nok. Dette blir et problem for henne, mener Roaldsnes.

Rousey må nå kjempe seg tilbake for å i det hele tatt få en ny tittelkamp. Det tror Roaldsnes blir tøft.

- Hun har varslet for lenge siden at hun ikke har mange kamper igjen. Jeg tviler sterk på at hun deltar i en «ikke-tittelkamp». Nå må hun kjempe seg opp igjen, og jeg tror ikke hun har det i seg. Kan hende jeg tar feil og at hun blir mer bestemt, men jeg forventer at hun er ferdig, sier han.

- Glem henne

Nunes forteller i et intervju, gjengitt av MMAFighting.com, at trenerstaben til Rousey har fått henne til å tro at hun var noe hun ikke er.

- Ja, fordi hun tror at hun kan bokse, ikke sant? Han setter disse tankene i hodet på henne og får dama til å tro på det. Jeg vet ikke hvorfor han gjorde det. Hun var veldig bra i judo, og hun kan nå langt i denne divisjonen, men han gjorde rare ting med boksingen, og karrieren hennes begynte å gå nedover, sier Nunes.

Nunes tror også Rousey er ferdig nå. Hun var selvfølgelig høyt oppe etter den knusende seieren.

- Hun kommer til å starte med filmer nå. Bare glem henne, sier Nunes, som også var nådeløs mot motstanderen i sosiale medier:

- Før vi gikk i ringen i dag sa vi at dette er mitt øyeblikk. Hennes tid er over. Hun har gjort mye for sporten. Takk, Ronda Rousey.

Tiden vil vise om hun får rett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media