Slakter seg selv etter drama

Det var kampen begge ville vinne, men verken LSK eller Sarpsborg kunne tape. Det endte med at LSK må spille kvalik mot Start.

TØFFE DUELLER: Lillestrøms Aleksander Melgalvis og Joonas Tamm i duell med Kristoffer Zachariassen på Åråsen Stadion.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TØFFE DUELLER: Lillestrøms Aleksander Melgalvis og Joonas Tamm i duell med Kristoffer Zachariassen på Åråsen Stadion. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm - Sarpsborg 0-0 (0-0)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Supporterskjerfene var festet godt opp på halsen til de som valgte å roe nedrykksnerver utenfor de lokale barene i Storgata.

Halvannen time før oppgjøret mot Sarpsborg gjorde et lokalt kor, kledd opp i nissekostyme, seg klar til sang, og julelenker ble hengt over gata. Alle de med gult og svart skjerf var nervøse i førjulskulda, og ville nok lett ha byttet ut både en, to og alle julegaver mot en stor førjulsgave: Eliteserieplass i 2020.

Den gaven fikk de ikke oppfylt umiddelbart.

Berget plassen

Lillestrøm er det lengstlevende laget i Eliteserien. De har spilt i norsk toppserie siden 1975. Før kveldens kamp var det seks lag som kunne rykke ned. For både LSK og Sarpsborg ville seier sikre plassen, uavgjort i kampen ville mest sannsynlig sikre minst kvalik (for LSK) og hvis de tapte var det bare å bite negler og håper på hjelp i andre kamper.

Og slik gikk det også. Kampen endte 0-0.

Da hadde Sarpsborg lenge visst at det ene poenget holdt til ny eliteseriekontrakt. LSKs spillere og supportere måtte bite negler helt til Tromsøs oppgjør mot Stabæk var ferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer