Slakter Solskjærs plan: - Det var forferdelig

José Mourinho var lite imponert over Manchester Uniteds plan til returoppgjøret mot Barcelona i Champions League.

FÅR GJENNOMGÅ: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
FÅR GJENNOMGÅ: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United fikk en tøff leksjon av Barcelona i Champions League-kvartfinalen. Barcelona var effektive på den siste tredelen, mens United rotet bort de potensielle sjansene som dukket opp.

Krydre cocktailen med personlige feil i eget forsvar, og resultatet blir at engelskmennene tapte 0-3 borte, og 0-4 over to kamper.

- Forferdelig

Det fikk også tidligere Manchester United-manager José Mourinho med seg. Portugiseren, som fikk sparken fra klubben dager før Solskjær ankom, tok fram slaktekniven etter oppgjøret.

- Det var feil etter feil. Flere av målene kom etter forferdelig forsvarsspill, sier Mourinho til Russia Today. Du kan selv se intervjuet 16 minutter ut i dette klippet.

IKKE IMPONERT: José Mourinho. Foto: NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: José Mourinho. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han viser spesielt til Messis første mål og da Coutinho satte spikeren i kista med et langskudd i den andre omgangen.

Mourinho mener at det var en helt feil inngang til kampen som spolerte Uniteds muligheter. I det første oppgjøret på Old Trafford brukte Solskjær to defensive midtbaneankre, mens Fred var etterlatt «alene» med det ansvaret på Camp Nou.

- Det er lett å forstå Messis posisjon på banen, men det er ikke lett å lage et bur å kontrollere ham i. Han kommer fra høyresiden og beveger seg inn sentralt i banen. Når det skjer tar Ivan Rakitic over de defensive oppgavene til Messi på høyresiden. Det gjør at Messi kan bli i mellomrommet. Det er vanskelig å forsvare seg mot, forklarer Mourinho.

Den store forskjellen

Mourinho, som jobber som ekspert for den russiske kanalen under Champions League, mener at det var den store forskjellen.

- I den første kampen greide Manchester United å forsvare det området godt, men i den andre kampen hadde de en ny plan. Kanskje fordi de tapte den første kampen 0-1? spør Mourinho.

- Fred var plutselig alene i rommet foran forsvarsspillerne, og det er i det området Messi fikk ballen før det første målet. Og vi vet at når Messi får en mulighet én mot én, er du «død». Det er derfor jeg aldri har likt mann-mot-mann markering mot Messi, du må lage et bur rundt ham, forklarer en lite imponert Mourinho.

Han legger også til at Barcelona er det beste laget på papiret, så det var forventet at de skulle ta seg videre til semifinale.

SOLSKJÆR MAGASINET: Ole Gunnar Solskjær og hans menn er klare for å kjempe mot Lionel Messi og Barcelona om semifinaleplassen i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer Vis mer

- Må gå i seg selv

Ole Gunnar Solskjær har hatt en tøff periode som Manchester United-manager etter at han signerte en langtidskontrakt med klubben.

I dag fikk Solskjær spørsmål spesifikt om Anthony Martial, og lo litt da en av journalistene foreslo at han var en av dem som trenger en realitetssjekk.

- Jeg har snakket med enkelte av spillerne, og Anthony er en av dem. Jeg har snakket med alle sammen på tomannshånd om hva vi forventer. Anthony har et enormt talent, han har signert en ny kontrakt, han vet at vi har troa på ham – så han trenger bare å fortsette å jobbe hardt, fortalte manageren.

Solskjær forventer at han og de andre angrepsstjernene leverer gode prestasjoner på jevnere basis.

- Alle som spiller for Manchester United må prestere for å fortsatt være med på laget. Det er ikke unikt for Martial sammenliknet med Rashford, Rom (Romelu Lukaku), Alexis (Sanchez) eller de andre angriperne.

FRYKTLØS: Lionel Messi frykter ikke United. Slik svarte Ole Gunnar Solskjær på den argentinske trollmannens uttalelser da Dagbladet intervjuet ham etter at trekningen ble gjort i mars. Video/reporter: Kristoffer Løkås / Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Overgangsplan

Manchester United har fått kritikk for å henge etter på overgangsmarkedet sammenliknet med sine argeste rivaler. Flere mener at klubbens struktur er gammeldags, og har etterlyst en sportsdirektør. Mange har også kritisert spillerkjøpene de siste sesongene.

- Jeg vet at det har vært mye kritikk. Jeg vet ikke om alle kritikerne egentlig vet hva som skjer. Vi har speiderne som ransaker planeten for gode spillere. Vi kommer til å signere spillere som vi mener passer inn - personlighetsmessig, prismessig og kvalitetsmessig. Jeg er sikker på at vi gjør det vi kan for å finne dem, sa Solskjær til pressen.

Han lover at det vil dukke opp nye ansikter på Old Trafford i sommer.

- Selvfølgelig blir det signeringer i sommer. Men vi må også sette oss ned med spillere. De må vite hva som skal til og gjøre jobben inn mot sesongoppkjøringen også. Det blir fint å se hvem som kommer tilbake (til sesongoppkjøringen) klare, sa nordmannen på fredagens pressekonferanse.