HAR LAGT PÅ SEG: Det stilles knallharde krav til en toppidrettsutøver. For tiden oppfyller ikke Juventus-spiss Gonzalo Higuain alle av dem. Foto: Scanpix
HAR LAGT PÅ SEG: Det stilles knallharde krav til en toppidrettsutøver. For tiden oppfyller ikke Juventus-spiss Gonzalo Higuain alle av dem. Foto: ScanpixVis mer

Slakter stjerne etter oppsiktsvekkende opptreden: - En liten gris!

Higuains vekt får tidligere Real Madrid-spiller til å reagere.

(Dagbladet): Gonzalo Higuain (28) vekket oppsikt verden over da han debuterte for Juventus mot West Ham sist helg. Argentineren ble kjøpt for utrolige 90 millioner euro tidligere i sommer, men møtte opp etter ferie tydelig overvektig til en fotballspiller å være.

En som ikke hadde forventet å se fjorårets toppscorer i Serie A ute av form, er tidligere Real Madrid-spiller Robert Prosinecki. Kroaten skjønner lite av hva Higuain har holdt på med i sommer.

- Jeg ble sjokkert da jeg så Higuain. Han er jo feitere enn meg, sier Prosinecki til avisa Jutarnji List.

- En liten gris

Kroaten følger etterpå opp med en lite flatterende karakteristikk:

- De betalte 90 millioner for ham, og så ankommer han som en liten gris!

MÅ NED FLERE KILO: Higuain entret kampen mot West Ham slik. Foto: Scanpix
MÅ NED FLERE KILO: Higuain entret kampen mot West Ham slik. Foto: Scanpix Vis mer

Higauin har vært kjent for å ikke alltid holde matchvekta ved like gjennom ferier. Nå er Prosinecki sikker på at Juventus og manager Massimiliano Allegri vil jobbe hardt med den argentinske spissen i tiden som kommer for å bli kvitt de overflødige kiloene.

- Jeg kan bare forestille meg hvor sjokkert Allegri var etter å ha insistert på å signere ham, men de vil få ham i form om ikke lenge, mener kroaten som ble manager etter spillerkarrieren.

Storscorer

En av utfordringene, er at det er knapt med tid. Juventus serieåpner hjemme mot Fiorentina om bare åtte dager.

Torino-klubben starter da forsøket på å forsvare ligatittelen, en tittel de har vunnet de fem siste sesongene. Higuain, som banket inn 36 mål på 35 kamper for Napoli i Serie A forrige sesong, er hentet for å bringe mer sukess til klubben som nylig solgte Paul Pogba til Manchester United for det som skal være over én milliard kroner.