Slakter stjernesutring: - Ekstremt skuffende

Tre store stjerner har gått hardt til verks for å få i stand en overgang i sommer. Det er langt fra uvanlig.

STREIKER: Både Antoine Griezmann og Laurent Koscielny har valgt å ikke møte opp til sesongoppkjøringen til henholdsvis Atlético Madrid og Arsenal. Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes / NTB Scanpix
STREIKER: Både Antoine Griezmann og Laurent Koscielny har valgt å ikke møte opp til sesongoppkjøringen til henholdsvis Atlético Madrid og Arsenal. Foto: REUTERS / Gonzalo Fuentes / NTB ScanpixVis mer

Den siste tiden har flere spillere gått ut i streik for å få i stand en overgang fra sine respektive klubber. I sommer har blant annet Antoine Griezmann, Neymar og seinest Laurent Koscielny nektet å møte opp til trening for å få i stand en overgang.

De to førstnevnte er begge heftig linket til Barcelona om dagen, der Griezmann ble klar fredag. Koscielny skal være lysten på en retur til hjemlandet Frankrike. Det har fått spillernes klubber til å se rødt.

- Kontrakter må og bør hedres. Så når Koscielny gjør dette som kaptein, så er det lite ok, sier TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad til Dagbladet.

- Svært skuffende

Det var på torsdag nyheten kom om at Koscielny ikke møtte opp til avtalt tid med sine lagkamerater. Det samme skjedde altså for noen dager siden med Griezmann og Neymar også. Selv om det har skjedd ved flere tilfeller i sommer, vil ikke Wikestad kalle opplegget for en trend.

- Det er noe som har gått opp og ned de siste åra. Jeg er ikke sikker på om det kan kalles en trend, men heller en greie som har kommet opp igjen, sier kommentatoren.

- Er du bekymret for at det vil bli mer og mer normalt å streike framover?

- Nei. Dette har vi sett i mange år, og det er slik det er. Noen ganger er det ikke spilleren sin feil, men det er heller klubben som oppfører seg uetisk, forklarer Wikestad.

Men i Arsenals tilfelle, mener Wikestad at det er urovekkende at kapteinen, som har vært i klubben i ni år, velger å tvinge fram en overgang på denne måten.

- Jeg synes det er svært skuffende av Koscielny. De store klubbene vil gjerne beholde sine beste spillere, men man må vurdere det positive opp mot det negative ved å beholde spilleren, for de kan få dårlig innflytelse på spillergruppa, sier kommentatoren og fortsetter:

- Jeg liker ikke dette i det hele tatt, og det er en uheldig del av fotballen. Men så er det ikke bare spillerne som er kjipe. Det kan av og til være klubbene som er stae også.

- Ekstremt uheldig for Arsenal

Som Wikestad nevner, så er ikke dette noe helt nytt i fotballverdenen. Spillere som Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Luka Modric, Gareth Bale og Virgil van Dijk er andre eksempler på spillere som har nektet å trene for å få i stand en overgang. Alle de nevnte spillerne fikk i stand en overgang til slutt.

- For Koscielny sin del så er det tilbud fra hjemlandet som åpenbart frister. Det er slik det har blitt. Egen karriere trumfer laget man spiller for, sier Wikestad.

I mange av tilfellene er det store summer som er involvert i slike saker. Griezmann og Neymar, for eksempel, kommer til å dra for over én milliard om de får viljen sin. Men i Koscielny sitt tilfelle er det mindre penger å hente med tanke på hans alder (33) og skadehistorikk.

Samtidig regnes han fortsatt som en viktig del av et Arsenal-forsvar som har slitt med å holde seg stabilt denne sesongen. Han var nok tiltenkt en rolle i startoppstillingen også neste sesong.

- For Arsenal er det ekstremt uheldig, med tanke på hvor lite midler de har tilgjengelig til overganger og på grunn av stemningen i laget. Koscielny har vært en viktig spiller for dem, og det er veldig rart at han en spiller som har vært der så lenge gjør det slik, mener Wikestad.

Griezmann er allerede klar for Barcelona, mens Neymar og Koscielny er nok fortsatt et stykke unna en overgang foreløpig.

Her er noen stjerner som har vært linket bort fra klubbene sine i sommer:

  • Antoine Griezmann, Atlético Madrid (Barcelona-klar)
  • Neymar, Paris Saint-Germain
  • Laurent Koscielny, Arsenal
  • Paul Pogba, Manchester United
  • Romelu Lukaku, Manchester United
  • Christian Eriksen, Tottenham
  • Wilfried Zaha, Crystal Palace
  • Nabil Fekir, Lyon