Slakter Tippeligaen

Tom Nordlie mener kvaliteten på Tippeliga-starten er for dårlig.

Elendige baner, mange uavgjortkamper, skadde enkeltspillere og få scoringer har preget Tippeliga-starten. Nå slår Tom Nordlie alarm:

-  Vi må ikke tro interessen ute blant folk gir seg selv. Det som har vært vist så langt har ikke vært imponerende. Tippeligaen som produkt har mye å gå på, for starten har vært langt under pari, sier Nordlie.

Han understreker at hans eget Start er et av lagene som har mest å gå på.

-  Ja, denne kritikken rammer jo egentlig først og fremst mitt lag. Vi er en versting. Vi står med null mål så langt - i kampen mot Brann var det rundt 150 dødballer. Da er femmetersutspill fra mål medregnet. Det samme er 70 innkast. Og jeg sier som Nils Arne Eggen:

-  Folk betaler ikke for å komme og se på innkast. Men det er ikke bare oss heller. Det er for få lag som byr på seg selv, sier Nordlie, og trekker fram Rosenborg og Lillestrøm som to lag som har vist positive takter.

Flere tilbake

Med tanke på sitt eget lag tror han det kan snu raskt - kanskje allerede i dag, mot Viking i Stavanger.

Nordlie har nemlig brukt svært mye tid på samtaler og møter med både spillere og folk i støtteapparatet den siste tida. Målet har vært det klassiske:

Slakter Tippeligaen

-  Å holde fokus. Jeg er ikke en sånn leder som vil møte meg ihjel, og det er ikke snakk om krisemøter - for vi har vært godt i gjenge allerede - men jeg er opptatt av å ta det vonde ved rota, forklarer Start-treneren.

-  I tillegg har vi fått trent under skikkelige forhold i Vågsbygd, og flere fjes er tilbake på treningsfeltet.

Nå håper han å få opp haka på spillerne sine:

-  Vi har vært for lite offensive. Vi så det litt i fjor høst, det gjaldt både oss og Vålerenga: Det ble for mye konsekvenstenking i stedet for å huske hva oppgavene våre var. Og det verste var at da Lyn og Lillestrøm kunne tatt oss igjen, så misset de også.

Doffen på vei

Etter en vinter med skadetrøbbel føler Kristofer Hæstad han er på vei tilbake til formen.

-  Jeg føler jeg kommer mer og mer, kroppen blir bare lettere - og kvaliteten bedre og bedre. Det kjennes ut som jeg er veldig på rett vei, sier Doffen.

Hæstad tror ikke man skal tolke for mye ut av at Start er nest sist i Tippeligaen.

 PÅ ETTERSKUDD:  RBK og Daniel Braaten har allerede fått et forsprang på Start-trioen Johannes Hardarsson (t.v.), Kristoffer Paulsen og Atle Roar Håland. Foto: Tom E. Østhuus
PÅ ETTERSKUDD: RBK og Daniel Braaten har allerede fått et forsprang på Start-trioen Johannes Hardarsson (t.v.), Kristoffer Paulsen og Atle Roar Håland. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Jeg ser ikke på tabellen etter bare tre runder. I fjor hadde vi litt marginer på vår side, i år har dette slått andre vei - seinest mot Brann, da vi hadde en god periode mot slutten, men ble hindret av både tverrligger og spillere på streken.

God treningsuke

-  Dette kan snu fort. Vi har på ingen måte gitt opp håpet om medaljer, for det er tidlig enda. Og nå har vi hatt en god treningsuke, sier Fredrik Strømstad.

-  Potensialet i klubben er like stort som i fjor, om ikke større. For stallen er bredere nå. Men først og fremst må vi finne tilbake til formen, for hittil har vi ikke prestert opp mot det vi viste i fjor. Det handler om å være litt mer nøyaktig og litt mer bevisst. Hvis samtlige tar de små stegene som trengs, så er vi der, sier midtstopper Bård Borgersen.

Selv om spillerne tror lagets potensial er stort, holder Tom Nordlie beina på jorda:

-  Det vet man aldri. Bedre bra gjort enn bra sagt, pleier jeg å si. Så jeg vil se det først.

PÅ TV I DAG

Tippeligaen

Viking- StartTV 2 Zebra kl. 18.00

SELVKRITISK: <p></p>Start-trener Tom Nordlie mener Tippeligaen generelt og Start spesielt har vært langt under pari denne sesongen. I kveld håper han på et vendepunkt borte mot Viking.