Tiril og Lotta Udnes Weng - Ski-VM i Oberstdorf:

Slakter tvillingsøstera etter VM-nedtur

Lotta Udnes Weng (24) fikk mulighetene for en VM-finale ødelagt av tvillingsøster Tiril Udnes Weng (24).

KRASJ: Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng gikk inn i hverandre under semifinalen i sprint for damer under VM på ski i Oberstdorf torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB
KRASJ: Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng gikk inn i hverandre under semifinalen i sprint for damer under VM på ski i Oberstdorf torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Søstrene kolliderte i hverandre, og falt i snøen.

For Tiril ble ikke forstyrrelsen mer enn at hun tok seg til finalen, men for Lotta var løpet kjørt da hun gikk i bakken, og semifinalen endte i fadese.

- Kommer til å smelle

Hun var skuffet da hun møtte Dagbladet minutter seinere.

- Jeg blir irritert på hun, jeg gjør det. Vi har en høy takhøyde, så jeg kommer til å smelle til hun etterpå, sa Lotta Udnes Weng.

Hun forklarer hvorfor hun mener at uhellet var søsterens skyld.

- Min opplevelse er at jeg går innersving og at hun kommer for tett på. Det er kjipt at et fall skal ødelegge sjansene, det er det kjedeligste som finnes, forklarer Lotta videre.

Hun framholdt likevel at hun heiet på søsteren i finalen.

Sjanseløs i finalen

Der gikk det derimot ikke veien. Svenske Jonna Sundling vant overlegent, mens Maiken Caspersen Falla tok sølvet en liten skotupp foran slovenske Anamarija Lampic. Tiril Udnes Weng kom helt sist, hele 10 sekunder bak vinneren.

- Det er kjedelig. Jeg føler det har vært en gjenganger at jeg blir litt statist i finalen. Det vil jeg jo ikke at skal skje i framtida. Jeg må jobbe med det, men jeg får jeg glede meg over Maiken i dag. Det er definitivt dagens høydepunkt, sier Udnes Weng til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer