Håndball-VM

Slakter Tyskland: - Ekstremt irriterende

- Det er ingen spøk. Jeg er fullt seriøs, ler Gøran Johannessen om bredsiden han sender til Tyskland.

FRITTALENDE: Gøran Søgard Johannessen på pressetreff dagen før Norge møter Tyskland i håndball-VM. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FRITTALENDE: Gøran Søgard Johannessen på pressetreff dagen før Norge møter Tyskland i håndball-VM. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

KATOWICE (Dagbladet): Tre av Norges fremste håndballprofiler i Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen bytter til sommeren ut tysk klubbhåndball med Kolstad i Trondheim.

Da Viaplay var på besøk hos Flensburg-duoen Abelvik Rød og Johannessen i Tyskland før VM spøkte duoen med at de gledet seg til å slippe unna tysk byråkrati når de melder flytting til Trondheim.

- Helt vanvittig

Når Dagbladet tar opp spøken dagen før Norge møter Tyskland til gruppefinale i hovedrunden i VM er Johannessen kjapp med å følge opp.

- Det er ingen spøk. Jeg er fullt seriøs. Det byråkratiet som man opplever i Tyskland er helt vanvittig om man kommer fra Norge hvor man har datamaskinen og forstår hvordan elektronikk fungerer. Så kommer man til Tyskland og alt går på post. Det er ekstremt irriterende når man kommer ned og heller ikke forstår tysk i begynnelsen, forklarer han med et bredt smil om munnen.

IRRITERENDE: Håndballgutta reagerer på en dansk spiller som mister drakten på banen. Video: Skjern Haandbold Vis mer

Lagkompis Abelvik Rød er hakket mer diplomatisk.

- Tyskland er litt langt bak når det kommer til teknologi. Det er noe papirarbeid man gleder seg til å bli ferdig med, smiler han.

Både han og Johannessen er uansett klare på at de mange bussturene på bortebane også blir fint å slippe.

- Det jeg gleder meg mest til er å slippe alle reisene. Vi er så mye på veien, jeg har sikkert brukt 3000 timer i bussen, spøker Johannessen.

- Ekstremt kult

Både han og Abelvik Rød har vært flere i år i Flensburg. Til tross for motviljen mot tysk byråkrati legger de ikke skjul på at de også har håndballen i landet tett til brystet.

Etter en god start på VM er det massiv oppmerksomhet rundt det tyske laget. Både fra tribunen, og i pressesonen, hvor også de norske Tysklandsproffene blir omringet av tyske reportere.

TRADISJON: De norske håndballgutta blir satt ut når de presenteres for polsk tradisjonsmat. Vis mer

- Det er ekstremt kult. Tyskland er det beste landet i verden på håndball- og tribunekultur. Det er derfor vi har valgt å spille i Tyskland, det er ekstremt gøy å spille der. Tilhengerne kommer til Polen og lager fantastisk liv, forklarer Johannessen.

Han legger heller ikke skjul på at kampen betyr litt ekstra for Norges åtte Bundesliga-proffer.

- Jeg tror alle vi som spiller i Tyskland har lyst til å slå de. Det er dritdigg å vise at vi spiller klubbhåndball i Tyskland, men vi er et bedre landslag.

- Er det noen du har ekstra lyst til å gni det inn for?

- Min lagkamerat Johannes Knoll. Det er bare fordi han spiller for Tyskland. Han er et fantastisk menneske både på og utenfor banen, men når man spiller i samme klubb vil man vise hvem som er best, da er det han jeg vil slå, slår Johannessen fast.

Også Kiel-proff Sander Sagosen er klar.

- Det er kjempebra at det er interesse. Vi gleder oss veldig til gruppefinale. Tyskland er et kjempebra lag, men vi skal være godt forberedte og fortsette å ta med oss godfølelsen, sier Sagosen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer