Slakter Ullrichs lag

Lance Armstrong avskriver Jan Ullrichs sjanser i sommerens Tour de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Armstrong vant sin femte strake Tour-tittel da han slo tyskeren med 61 sek. i fjor. Siden den gang har Ullrich byttet lag fra Bianchi til T-Mobile.

Nettopp derfor avskrives han av amerikaneren, nesten fire måneder før alvoret starter. Armstrong mener T-Mobile har for mange stjerner, inkludert fjorårstreer Alexandre Vinokourov

- Det har ingen hensikt å ha ni karer på ett lag som kan vinne Tour'n. Det du trenger er en leder og åtte mannn som støtter ham maksimalt, sier Armstrong til den franske sportavisa L'Equipe.

- Laget hans har for mange høvdinger og for få indianere.

Dersom 32-åringen vinner for sjette gang blir han historisk. Bare fem har vunnet det presisjefulle rittet fem ganger: Armstrong, Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Miguel Indurain og Eddy Merckx.

- Jeg tenker på det, men jeg prøver å ikke bli besatt av tanken. Legender som Merckx, Hinault, Indurain prøvde å vinne seks ganger, og klarte det ikke. Det er en stor utfordring.

Armstrong sier nå at han ikke var i god nok form verken fysisk eller mentalt i fjor. Likevel vant han.

- Du kan ikke ta lett på rittet. I fjor var jeg for selvsikker. Nå er Touren mitt eneste mål. Alle ritt før det har ingen betydning, sier amerikaneren.

ERKERIVALER:</B> Jan Ullrich (t.h) vant Tour de France i 1997. Siden er han alltid blitt slått av Lance Armstrong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer