Slakter Ullrichs lag

Lance Armstrong avskriver Jan Ullrichs sjanser i sommerens Tour de France.

(Dagbladet.no): Armstrong vant sin femte strake Tour-tittel da han slo tyskeren med 61 sek. i fjor. Siden den gang har Ullrich byttet lag fra Bianchi til T-Mobile.

Nettopp derfor avskrives han av amerikaneren, nesten fire måneder før alvoret starter. Armstrong mener T-Mobile har for mange stjerner, inkludert fjorårstreer Alexandre Vinokourov

- Det har ingen hensikt å ha ni karer på ett lag som kan vinne Tour'n. Det du trenger er en leder og åtte mannn som støtter ham maksimalt, sier Armstrong til den franske sportavisa L'Equipe.

- Laget hans har for mange høvdinger og for få indianere.

Dersom 32-åringen vinner for sjette gang blir han historisk. Bare fem har vunnet det presisjefulle rittet fem ganger: Armstrong, Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Miguel Indurain og Eddy Merckx.

- Jeg tenker på det, men jeg prøver å ikke bli besatt av tanken. Legender som Merckx, Hinault, Indurain prøvde å vinne seks ganger, og klarte det ikke. Det er en stor utfordring.

Armstrong sier nå at han ikke var i god nok form verken fysisk eller mentalt i fjor. Likevel vant han.

- Du kan ikke ta lett på rittet. I fjor var jeg for selvsikker. Nå er Touren mitt eneste mål. Alle ritt før det har ingen betydning, sier amerikaneren.

ERKERIVALER:</B> Jan Ullrich (t.h) vant Tour de France i 1997. Siden er han alltid blitt slått av Lance Armstrong.