FÅR KRITIKK:  Manchester United-trener Louis van Gaal. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Manchester United-trener Louis van Gaal. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slakter van Gaal: - En skamløs person som behandler folk ille

Fotballegende hardt ut.

(Dagbladet): Da Louis van Gaal (64) ble ansatt som manager i Manchester United i fjor, fokuserte engelsk presse på «The Iron Tulip». Eller jerntulipanen, om du vil. Dette sa noe om hvilken mennesketype klubben hadde ansatt. Og nå følger Mexico-legenden Hugo Sánchez (57) opp:

- En skamløs person som behandler folk ille.

Til Tyskland Den tidligere Real Madrid-spilleren er forbannet på landsmannen Javier «Chicharito» Hernández' skjebne i United. Etter fem sesonger på Old Trafford ble han denne uka solgt til Bayer Leverkusen.

Sánchez er ikke fornøyd med hvordan landsmannen er blitt behandlet. I TV-programmet Futbol Picante, som er gjengitt av ESPN, sier han om van Gaal:

- van Gaal tok en dårlig avgjørelse. Og det er ikke første gang han gjør det. Han har gjort det 50 000 ganger. Jeg har selv vært trener, og en trener kan ikke gjøre sånn mot egne spillere.

Misbrukte sjanser Sánchez reagerer på det som skjedde i Champions League-kvalifiseringen mot Club Brugge i forrige uke. Chicharito kom inn og misbrukte sjanser - inkludert et straffespark.

- Jeg hadde gått ut og applaudert ham, og gitt ham troen på seg selv. Men det der blikket han (van Gaal) ga Ryan Giggs. Hvilken skurk.

Sánchez fortsetter:

- Ja, Chicharito spilte en dårlig kamp. Men alle kan spille en dårlig kamp. Forhåpentligvis kan det engelske folk forstå at han er en skamløs person som behandler folk ille. Hun burde være profesjonell. Spillerne fortjener en profesjonnell og human behandling.

Du kan se en ekstern link til det aktuelle straffesparket her.

Følte seg ønsket 27 år gamle Hernández er nå på plass i Tyskland.

- Jeg følte meg ønsket, sier han.

Han vil ikke kaste bensin på bålet i forholdet til van Gaal.

- Louis van Gaal er en stor trener. Og alle trenere har sine egne metoder og ideer, sier han.

PRESENTERT I BAYER LEVERKUSEN:  Javier «Chicharito» Hernández. Foto: NTB Scanpix
PRESENTERT I BAYER LEVERKUSEN: Javier «Chicharito» Hernández. Foto: NTB Scanpix Vis mer