Hopp

Slakter Vikersund. Kan miste verdensrekorden

Publikum tørstet etter verdensrekord i skiflygingsbakken i Vikersund i helga. Men juryen holdt farta nede. Den polske hopplegenden Wojciech Fortuna slakter avgjørelsen. Nå kan Planica stjele rekorden om noen dager.

MONSTERBAKKE: Folk hadde enorme forventninger til det som skulle skje i monsterbakken i Vikersund i helga. Men ingen hoppet over 250 meter. Foto: Tore Ulrik Bratland
MONSTERBAKKE: Folk hadde enorme forventninger til det som skulle skje i monsterbakken i Vikersund i helga. Men ingen hoppet over 250 meter. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VIKERSUND (Dagbladet): Robert Johansson (27) hoppet 246 meter og var 7,5 meter unna verdensrekorden i Vikersund søndag. Den slovenske konkurrenten, Domen Prevc, tror rekorden kan ryke i Planica til helga.

Skiflygingsrennet i Vikersund ble et antiklimaks for alle som håpet på verdensrekord. Rekorden fra i fjor - på 253,5 meter - sto seg gjennom hele helga.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen er blant dem som mener juryen var «feig på farta». Også trener Alexander Stöckl mener det burde vært gitt mer gass.

Den polske hopplegenden Wojciech Fortuna (65) synes juryen manglet mot. Han kan ikke forstå hvorfor verdensrekorden ikke ble utfordret i skiflygernasjonen Norge.

- Det er synd at de ikke tillot kamp om rekorden. Juryen virket redd. Jeg håper den har større mot i Planica, sier Fortuna til den polske avisa Sport.

246 meter

Fortuna, som vant storbakkerennet i Sapporo-OL i 1972, synes det er synd at landsmann og formhopper Kamil Stoch ikke ble gitt muligheten til å sette verdensrekord.

I stedet sørget Johansson for helgas lengste svev da han landet på 246 meter søndag. Det gjorde at han vant. På pallen fikk han følge av Andreas Stjernen og Daniel-André Tande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer