Daniel Høglund:

Slakter VM-endringen

Viaplay-kommentator Daniel Høglund (35) reagerer på resultatene i VM.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Viaplay-kommentator Daniel Høglund. Foto: Vidar Ruud / NTB
Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Viaplay-kommentator Daniel Høglund. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Før kvalifiseringen ble det klart at mesterskapet utvides fra 24 til 32 nasjoner. De to første kampdagene i VM har bydd på flere oppsiktsvekkende resultater.

Norge - Kasakhstan 46-18

Nederland - Puerto Rico 55-15

Romania - Iran 39-11

Russland - Kamerun 40-18

Sverige - Usbekistan 46-15

Japan - Paraguay 40-17

Resultatene får Daniel Høglund til å reagere.

- Det blir for mange lag og det har vi fått bevist før dag tre. Jeg skjønner man vi ha noen sånne kamper, det vil alltid bli store sifrer når det er kvalitetsforskjell, men det er for mange nasjoner med, forteller han til Dagbladet.

- Den rekka på torsdag og fredag er jo helt vill, så de skulle ikke ha utvidet. Det er ikke gøy å se på, sier han videre.

Høglund mener håndballtilhengerne må holde ut.

- Vi må holde ut disse kjedelige kampene, så kommer det flere spennende og innholdsrike kamper. Jeg skjønner de vil ha med flere, men det blir et dårligere underholdningsprodukt.

Forventer storseier

Norge er store forhåndsfavoritter før søndagens dyst mot Iran. Motstanderen kommer fra et 39-11 tap mot Romania.

- Det blir nok et styggere nederlag mot Norge. Jeg vet ikke hva Norges største seier gjennom historien er, men den rekorden er sikkert innenfor rekkevidde på søndag, sier Høglund og fortsetter:

- Litt flåsete sagt, men det er nesten slik at Norge kan klare å holde nullen til pause. Det skjedde jo i Afrikamesterskapet hvor Iran var med og om jeg husker riktig ble det 56-1 til slutt, så vi er nesten på det nivået til søndag.

Høglund tror Iran kan bli det dårligste laget Norge har møtt i et mesterskap.

- Det skyldes utvidelsen. De kvalifiserte seg som nummer fire fra Asiamesterskapet, før var det bare to lag som kvalifiserte seg. Det er mulig jeg er historieløs, men dette blir en av de svakeste motstanderne.

- Ønsker å ta gull

I kvartfinalen kan Norge fort møte Frankrike eller Russland.

- Det blir en utfordring at man ikke får god nok motstand tidlig, men heldigvis blir det bedre matching i hovedrunden. Det er en voldsom kontrast fra spille «Mikke Mus-cup» til en slags finale allerede i kvartfinalen. Det blir sånn når mesterskapet er så skeivt fordelt, og jeg tror vinneren av kvartfinalen går hele veien, forteller Høglund.

- Hvordan tror du Norge står sammenliknet med Frankrike og Russland?

- Frankrike er den tøffeste utfordringen og det er en helt åpen kamp. Russland er klart svekket og har mistet to av sine beste spillere. Jeg vet ikke om de har en fabrikk i Sibir, men de har en imponerende evne til å produsere klassespillere.

For to år siden måtte Norge ta til takke med en skuffende fjerdeplass i VM.

- Jeg ser på det norske laget som det som vant EM for ett år siden. Fjerdeplassen i VM for to år siden var helt spesiell grunnet alle skadeproblemene. Det er et helt annet utgangspunkt nå. Nå er ikke laget preget av skader og ser veldig solide ut. Det er noen år siden det ble triumf i VM, så de ønsker å ta gull, mener Høglund.

Norge møter Iran søndag klokka 20:30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer