Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Slakter VM-innsatsen og slår norsk alarm:  - Det er helt ræva

Første VM uten gull siden 1999.

UTEN GULL: Johannes Thingnes Bø (foran) tok sølv og Emil Hegle Svendsen  (t.v.) gikk inn til en 28.plass under fellesstarten. Men Norge reiser hjem fra VM uten gull. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UTEN GULL: Johannes Thingnes Bø (foran) tok sølv og Emil Hegle Svendsen (t.v.) gikk inn til en 28.plass under fellesstarten. Men Norge reiser hjem fra VM uten gull. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (31) hadde ikke et super-VM i Østerrike og avsluttet med en 28. plass på fellesstarten. Han slakter innsatsen - både sin egen og for Norge som skiskytternasjon i VM.

For første gang siden 1999 reiser norske skiskyttere hjem uten VM-gull.

- Det er for dårlig av Norge. Vi må legge oss flate. Det er helt ræva og vi ønsker å levere gull. At vi ikke klarer det i ett år er kanskje greit.. Men null i år, det er en nedadgående kurve vi må snu, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Hvorfor er det sånn?

- For min del handler det om å få en god sommer og høst. Jeg mistet to måneder med trening på grunn av sykdom i fjor. Formen min rundt juletider var nesten for god til å være sann. Derfor kommer denne nedturen nå, sier 31-åringen.

- Til helvete

Søndag gikk han inn til en elendig 27. plass av 30 startende. Etterpå var den tidligere OL-helten ironisk.

- Det var prikken over i-en for et nydelig VM. Sånn er det, sier Svendsen.

- Hva går galt?

- I dag er det først og fremst skytinga. Det går til helvete. Fem bom er for mye. Jeg hadde nok ikke vunnet likevel.. Dette var kanskje min beste dag i VM og det «går en faen» i meg. Når du ikke er i form, er det litt som å brøle mot vinden, sier Svendsen.

- Hvorfor så dårlig form nå? spør en reporter.

- Det er matematikk. Jeg mister to måneder med trening i sommer og høst, da kommer virkeligheten å slå meg i trynet. Jeg hang med og var på pallen fram til VM med et elendig treningsgrunnlag, sier Svendsen.

- Marginer

Ole Einar Bjørndalen kan være fornøyd med medalje (jaktstart-bronse), og er ikke like krass som Svendsen.

- Det er hard kamp om gullene og medaljene. Det er «nesten» hele veien . Johannes var jo under ett sekund (0,7 sek.) bak. Det er tett, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Johannes Thingnes Bø forteller at han er fornøyd med VM og tre sølv - og mener det er marginer som skiller fra et super-VM.

- Jeg burde tatt gull på sprint (0,7 sekunder bak), men i stafetten skuffet vi. Og på normal (15 km) er jeg ett skudd unna medalje. Det har vært et kjempebra mesterskap, jeg har vært med hele veien. Det er marginer unna et super-VM, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Uansett.

Dette er gull-lista fra VM som de norske ikke vil se:

VM-gull i skiskyting:

2017: 0 gull.

2016: 4

2015: 1

2013: 8

2012: 4

2011: 4

2009: 4

2008: 3

2007: 3

2005: 5

2004: 4

2003: 3

2002: Redusert VM.

2001: 1

2000: 3

1999: 0

Gull Sølv Bronse
Tyskland710
Frankrike124
Tsjekkia121
USA110
Russland101
Norge031
Hviterussland010
Ukraina010
Østerrike002
Finland001
Italia001
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling