KRITISK: Håvard Klemetsen er kritiske til VM-løypa i Falun. Foto: Hans Arne Vedlog
KRITISK: Håvard Klemetsen er kritiske til VM-løypa i Falun. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Slakter VM-løypene: - Dette er en fiasko

Klemetsen kritisk.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Håvard Klemetsen ble beste nordmann på femteplass i kombinertrennet i Falun-VM.

Etter målgang slaktet han løypa.

- Jeg må få lov å gi et lite stikk til arrangørene her. Jeg har ikke sett på makan til løsere føre, sier Klemetsen til NRK.

- Fiasko Klemetsen var den eneste av de fire nordmennene på start som var med å prege VM-løpet. Men til tross for en god dag i langrennssporet, var han skuffet etter femteplassen.

- All ære til smørerne, for jeg hadde kjempeski. Jeg gjør en god innsats i sporet, sier Klemetsen.

Han mener arrangøren bommet:

- At det ikke er bedre løyper enn det her er en fiasko. De kjører ut med scooter et kvarter før for å pynte opp litt og tror det skal funke, sier nordmannen.

Klemetsen var i en tetgruppe på sju løpere gjennom neste hele det kombinerte langrennet. Rett før mål rykket tyske Johannes Rydzek tok seieren. Nordmannen gikk seg opp fra sjette- til femteplass.

Skuffet Moan Jørgen Graabak ble nummer åtte. Magnus Moan ble nummer 26 og kom hele 1,58 bak vinneren. Jan Schmid kom inn til 31. plass, 2,31 bak.

- Det ble veldig løst ute i sporet, men det er helt klart min egen skyld, sier Graabak.

- Det var fryktelig tungt. Det var en tung dag på jobben, det er ikke så mye mer å si. Jeg var ikke bedre. Jeg prøvde, men kroppen responderte ikke, sier Moan til NRK.

Italienske Alessandro Pittin tok bronsen etter at han tapte spurten mot Rydzek. Franske Jason Lamy Chappuis tok bronsen.