Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter VM-sendingene

Norske langrennsledere kjemper med alt de har for å beholde enkeltstarten. De får ikke mye hjelp av TV-produsenten i VM.

-  Helvetes produksjon! Det er katastrofe for sporten at det er slik, tordner vanligvis så sindige Bjørnar Håkensmoen.

Langrennssjefen refererer til det du fikk se på TV fra ski-VM torsdag, guttas og jentenes enkeltstarter.

- Det var ikke bra produsert, faktisk ganske håpløst.

Enormt skuffende

Produsenten klarte aldri å lage noen spenning og nerve ut av løpet, alt ble et virvar av passeringer til mer eller mindre uinteressante løpere. Verdensmester Katerina Neumannova var for eksempel knapt å se på TV.

Slikt får Håkensmoen til å tenne. -  Når slikt skjer rundt om i Europa, skylder FIS alltid på at de ikke eier rettighetene og ikke kan styre produksjonen. Her er FIS rettighetshavere selv, og kan styre som de vil. Derfor er det så enormt skuffende at de ikke sørger for en god produsent, en som har oversikt og som kan formidle spenningen og sekundkampen i løpet.

-  Det kunne de gjort ved å bruke en som kan dette, en nordmann eller en finne.

Frykter for enkeltstarten

Håkensmoen er ikke i tvil om at kvaliteten på TV-sendingene torsdag gir fellesstart-tilhengerne god ammunisjon.

-  De kan jo bare henvise til denne sendingen og hevde at enkeltstart er kjedelig å se på. Og med så dårlig produksjon har de jo rett. Det er heller ingen hemmelighet at mange i Mellom-Europa ønsker enda flere fellesstarter. Det ønsker ikke vi. Vi synes den miksen vi har nå er grei, sier Håkensmoen.

Alt lå til rette for en TV-fest fra Oberstdorf. Aldri har så mange TV-kameraer vært i bruk under et langrenn. Likevel klarte, i alle fall ifølge Håkensmoen, produsenten å klusse det til og «ødelegge» to flotte skirenn.

-  Det kan da ikke være så vanskelig. De klarer jo å produsere andre ting med enkeltstart, som rally.

-  Antyder du at det ble laget en dårlig produksjon «med vilje», for å fjerne enkeltstarten?

-  Nei, det gjør jeg selvsagt ikke. Men jeg beklager at det ble sånn. Her hadde FIS alle mulige sjanser til å lage kjempe-PR for langrenn. Det klarte de dessverre ikke.

-  Og jeg er ikke i tvil om at tilhengerne av fellesstart vil bruke dette for det det er verdt.-  Hva med resten av TV-VM?

-  Nå er det jo stort sett fellesstarter framover. Og dem klarer nok produsenten å formidle på en bedre måte. Selv om jeg er redd det blir mye natur og lite skirenn på TV.

-  Jeg vet at Vegard Ulvang, som er teknisk delegert for VM-rennene, tok opp dette med arrangørene for et år siden. Vi har jo vært klar over at dette kunne bli et problem, sier Håkensmoen.

-  Derfor er det ekstra irriterende at det skjer.

SINNA: Norges langrennssjef Bjørnar Håkensmoen tror TV-sendingene fra enkelstartene i VM bevisst gjøres dårligere.