Gareth Bale ønskes bort fra Real Madrid

Slakter Zidanes behandling av Bale: - En skam

Zinédine Zidane vil ha Gareth Bale bort fra klubben. Spillerens agent tordner mot manageren.

PÅ VEI BORT: Gareth Bale er uønsket i Real Madrid. Foto: NTB scanpix
PÅ VEI BORT: Gareth Bale er uønsket i Real Madrid. Foto: NTB scanpixVis mer

Gareth Bale ble hentet til Real Madrid fra Tottenham for nesten én milliard kroner i 2013. Det gjorde lynvingen til tidenes dyreste fotballspiller, og det var knyttet store forventninger til waliseren.

30-åringen kan se tilbake på seks suksessfulle sesonger i hovedstadsklubben, men nå kan det være slutt.

Det har lenge versert rykter om at han ikke lenger er med i Zinedine Zidanes planer i klubben, og søndag gikk manageren langt i å bekrefte det. Manageren tok ikke med Bale til nattas kamp mot Bayern München, som Real Madrid tapte 3-1, og etter kampen kom Zidane med følgende forklaring:

- Vi håper at han drar snart. Det ville være til det beste for alle. Vi jobber med en overgang til et nytt lag, sa franskmannen.

- Jeg har ingenting personlig imot ham, men det kommer ei tid da ting blir gjort fordi de må det, fortsatte Zidane.

SJOKK: Det startet med at Marco Materazzi slang med leppa mot Zinedine Zidane, som mistet besinnelsen og skallet ham ned. Dommeren veivet med det røde kortet og Italia vant til slutt VM i 2006. Men det er nedskallingen og ikke fotballen som vil bli husket. Tolv år seinere snakker FourFourTwo med de som var tilstede for å finne sannheten bak et av d... Vis mer

- Fullstendig bisarr

Manageren sa ingenting om det er kommet et bud på spilleren eller hvilke klubber som er interessert i den walisiske landslagsspilleren. Det er heller ikke kjent hva Madrid-klubben vil kreve for rekordsigneringen, men summen vil antakeligvis være betraktelig lavere en det de selv ga for seks år siden.

Bale har trent som normalt sammen med laget den siste tiden, men forholdet til Zidane skal være kjølig. Manageren har hentet inn flere nye spillere denne sommeren, flere av dem angrepsstjerner. Luka Jovic, Eden Hazard og Rodygo øker konkurransen i de fremste leddene, og Zidane er altså villig til å ofre Bale for å gjøre bedre plass til resten.

AFP har snakket med Bales agent, Jonathan Barnett, som er nådeløs overfor Real-manageren.

- Zidane er en skam. Han viser ingen respekt overfor en spiller som har gjort så mye for Real Madrid, sier han. Barnett bekrefter samtidig at de jobber med å få i stand en overgang for spilleren.

Zidane får også gjennomgå i sosiale medier, og flere beskriver avgjørelsen som kald.

- Real Madrid og Zidanes holdning overfor Bale er en komplett skam. Han har prestert så godt og gitt dem øyeblikk som de aldri vil glemme. Hele situasjonen er fullstendig bisarr, mener journalist i ESPN, Alex Shaw.

- I en hvilken som helst annen klubben ville han blitt hyllet som en klubblegende. Men fordi han ikke kan språket og ikke liker å spise ute kl. 23 på kvelden, så er det et problem? Merkelig oppførsel. Zidanes misnøye med ham er bare rar, fortsetter han på Twitter.

Journalist i London Evening Standard, Ben Hayward, er av en liknende oppfatning. Han mener Zidane kommer dårlig ut av situasjonen ved å ikke vise respekt eller takknemlighet overfor Bale.

Hvor går han?

På 231 kamper har Bale bidratt med 102 mål og 65 målgivende pasninger - mange av dem svært viktige. Bale har vært med å vinne 13 trofeer i en av klubbens mest suksessfulle perioder.

I hans første sesong scoret han både i Champions League-finalen og Copa del Rey-finalen. Bale fortsatte å score avgjørende mål for klubben, og mange vil nok huske hans brassespark i Champions League-finalen i 2018, hvor han scoret to mål mot Liverpool. Spilleren har blant annet vunnet La Liga én gang og CL fire ganger i hans tid i Madrid.

I ryktespaltene har blant annet Tottenham, Manchester United og Bayern München blitt nevnt som mulige nye klubber. Jan Åge Fjørtoft mener Ole Gunnar Solskjær bør bite på agnet:

Bale har ikke kommentert noe rundt sin egen framtid etter at Zidane i praksis erklærte ham uønsket. Waliserens nåværende kontrakt strekker seg til 2022.