«Slakteren» fikset biffen

Olsen straffet gamle lagkamerater

(Dagbladet.no): Aalesund-Strømsgodset 3-1 (1-0)

Ringreven Lasse Olsen så ikke ut til å være i det sentimentale hjørnet da han kom inn som innbytter mot Strømsgodset etter halvspilt annenomgang.

Med scoring og målgivende ble mannen som er slakter av yrke, Strømsgodset banemann på Color Line Stadion i Ålesund.

- Det var utrolig moro for laget å vinne igjen. Dette trengte vi virkelig nå. I tillegg var det ekstra gøy å avgjøre mot gamle lagkamerater. Jeg har vært i god form i det siste og var skuffet over å ikke starte, men det var gøy å komme inn å spille en avgjørende rolle, sier Olsen til TV 2 Sport etter kampen.

På spørsmål om hvor viktig denne trepoengeren var for «Tangotrøyene», legger ikke Olsen fingrene imellom:

- Nesten livsviktig, konkluderer veteranen.

Tar av hatten for Godset

Så kan det alltids diskutere hvor fortjent Aalesunds første serieseier siden nedslaktingen av HamKam 20.april. Laget er iallefall oppe av den verste nedrykkshengemyra for denne gang, og har igjen kontakt med lagene over dem på tabellen.

POPULÆR MATCHVINNER: Lasse Olsen kom inn og tippet kampen i AaFKs favør. Det ble ettertrykkelig feiret med fansen på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
POPULÆR MATCHVINNER: Lasse Olsen kom inn og tippet kampen i AaFKs favør. Det ble ettertrykkelig feiret med fansen på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix Vis mer

Strømsgodset dominerte nemlig i banespill, mens AaFK var suverent mest effektive foran mål, og når regnskapet skal gjøres opp er nå en gang det siste som veier tyngst.

- Jeg tar av meg hatten for Strømsgodset. De er et fantastisk bra lag med god bevegelse og pasningsspill. Selvfølgelig er er kjempeglad for at vi vinner kampen, og at vi tar vare på de sjansene vi får, selv om vi kanskje er litt heldige, sier AaFK-sjef Søren Åkeby til TV 2 Sport etter kampen.

For Strømsgodset var det ytterligere en forlengelse av rekken uten borteseire som nå strekker seg tilbake til kampen mot Odd i Skien i juli i fjor.

Det var også et kampbilde som minnet om tilsvarende kamp i fjor på Color Line Stadion hvor Godset var best også den gang, men ble senket av en sen scoring av Jeffrey Aubynn.

Strømsgodset-trener Ronny Deila var imidlertid ingen slagen mann etter tapet, og valgte i stedet å ta med seg lyspunktene, som det var flere av.

- Jeg synes vi gjør en mye bedre offensiv bortekamp enn på lenge. Det er positiv at vi slipper til så mye som vi gjør. Vi taper ufortjent, det er det ingen tvil om, og herfra gjelder det å finne balansegangen mellom det å angripe med kløkt og forsvare seg godt, påpeker Deila overfor TV 2 Sport.

Godset best i gang

Strømsgodset var raskest ut av startblokkene, og Mattias Andersson fikk en utmerket mulighet til å sende gjestene i føringen allerede etter minuttet da det første av flere gode Alexander Aas-innlegg ble svingt inn fra høyresiden.

«Slakteren» fikset biffen

Svensken forsøkte seg på spektakulært vis på hel volley, men ballen skled av foten og snek seg på utsiden av stolpen.

Like etter var Andersson på farten igjen, og denne gang som tilrettelegger. Venstrekanten fant kollegaen på motsatt side, Stian Ohr, med en presis gjennombruddspasning. Riktignok rykket Andreas Lie våkent ut fra streken, men Ohr fikk sendt av gårde et skudd som AaFK-keeperen var tvunget til å gi retur på.

Den fanget Ohr opp, la ballen de lærebokmessige 45 gradene inn foran mål hvor Andersson ventet, men under kraftig press satte svensken ballen høyt over mål.

Kontant Kibebe

Vertene ristet raskt av seg sjokket over gjestenes glupskhet, og det var Diego Silva som slo an tonen. AaFK-spissen viste prov på hvorfor han besitter et brasiliansk pass da han tråklet seg elegant fri fra samtlige oppassere på høyresiden før han skjøt hardt og lavt mot nærmeste hjørne.

Espen Johnsen kunne lite annet gjøre enn å slå ballen til hjørnespark.

Det skulle gjestene utnytte til fulle.

Da det innoverskrudde hjørnesparket nærmet seg første stolpe spratt nemlig Benjamin Kibebe frem som troll i eske og stanget kontant hjemmelaget i føringen.

Dødperiode

Etter den svenske midtstopperens ledermål, falt kampen i tempo og kvalitet. Hjemmelaget falt stadig dypere, og lot gjestene trille ball, uten at dominansen i ballinnehav resulterte i de store sjansene.

Kirurgisk presisjon og sting i avlutningene glimret med sitt fravær.

Nærmest var Fredrik Nordkvelle da han umarkert fikk gå opp og heade et meget godt Aas-innlegg like over mål.

Nordkvelle skulle imidlertid revansjere den misbrukte muligheten etter 65 minutter.

Nordkvelles drømmetreff 

Indreløperen, som kom fra Pors i fjor sommer, slet seg løs fra Karl Oscar Fjørtoft omtrent på midtstreken, forserte frem til 25 meter før mål før han banket ballen uttagbart opp i vinkelen bak Lie.

Et kjempetreff og en kjempescoring fra unggutten som André Bergdølmo har spådd som Strømsgodsets neste landslagsspiller.

Nordkvelle og Godset skulle imidlertid få oppholde seg i fotballparadis høyst midlertidig.

Olsens entré

Søren Åkeby tok grep etter utligningen, og kastet utpå Lasse Olsen kvarteret før slutt.

Det skulle betale seg umiddelbart. Med friske bein og nese for mål, skulle Olsen bli den store helten på et sulteforet Color Line Stadion.

Først var han på rett sted til rett tid da klabb og babb i Godset-feltet til slutt endte med ballen i beina på Olsen på 12 meter. AaFK-spilleren la seg litt bakpå og plasserte ballen helt nede ved Espen Johnsens bortre stolpe.

Dermed var hjemmelaget tilbake i føringen, og målet ble ettertrykkelig feiret da Olsen hoppet over reklameskiltene og løp langs langsiden foran hjemmefansen.

Kontret i senk

På overtid skulle den tidligere Godset-spilleren strø ytterligere salt i gjestenes sår da han dro på seg to mann på løpetur nedover mot 16-meteren og prikket inn den bedre plasserte lagkameraten Peter Orry Larsen.

Espen Johnsen hadde allerede rykket ut fra streken og forsøkte å gjøre seg stor i stjerneformasjon. Larsen var imidlertid sikkerheten selv, og løftet sitt første tippeligamål i elegant bue over den utrustende Godset-keeperen.

Dermed snudde AaFK-trenden etter en redselsfull mai måned, og vant om enn ikke fortjent mot et godtspillende Godset-lag.

• Vi fulgte Aalesund-Strømsgodset direkte.

HØYDEPUNKT: Fredrik Nordkvelles utligningsmål var av den spektakulære sorten, og det store høydepunktet i en ujevn forestilling i Ålesund.
FØRSTE SCORING I TIPPELIGAEN: Peter Orry Larsen kom inn som innbytter etter halvspilt førsteomgang. På overtid i annenomgang skulle han også notere seg for sitt første Tippeligamål med en elegant chip over Espen Johnsen.
TOK HATTEN AV FOR GODSET: Søren Åkeby synes Godset leverte en meget god kamp, men var selvfølgelig glad for at eget lag tok alle poengene.
- UFORTJENT: Godset-trener Ronny Deila mente egne gutter hadde fortjent bedre utbytte fra kampen i Ålesund.