«Slakterne fra Åråsen» lover Wehrman juling

FFK-spilleren vil svare med samme mynt.

• Fredrikstad - Lillestrøm direkte kl. 18!

(Dagbladet.no): Lillestrøm-spillerne fikk en kraftig skjennepreken av Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft etter svak innsats i UEFA-cupen i midtuka.

Mot Fredrikstad i kveld får vi se om oppvaskmøtet har gitt noen effekt.

Lokalavisene i Fredrikstad er ingen utpregede LSK-sympatisører, og omtaler gjengen fra Lillestrøm i lite flatterende ordelag.

«Selve eksponenten for «slakterne» fra Åråsen, Frode Kippe er ute med skade og går trolig glipp av det meste av høstsesongen.» skriver Demokraten, som også betegner LSK som «den store, stygge ulven». 

Wehrman gleder seg

Men selv om sjefsslakteren er fraværende, betyr det ikke at de andre LSK-gutta har tatt på seg silkehanskene. Kasey Wehrman gikk fra LSK til FFK i sommer, og kan vente seg alt annet enn et smertefritt gjensyn.

- Klart det blir litt spesielt, men jeg kommer ikke til å spare på konfekten. Da jeg forsvant fra Åråsen lovet de meg juling når de kom til Fredrikstad. Den utfordringen er jeg helt klar for, sier Wehrman til Demokraten - og det er vel strengt tatt liten grunn til å tvile på det.

HARDHAUS: Kasey Wehrman er blitt lovet bank av gamle lagkamerater, men australieren kommer nok heller ikke til å trekke seg i duellene i kveld. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
HARDHAUS: Kasey Wehrman er blitt lovet bank av gamle lagkamerater, men australieren kommer nok heller ikke til å trekke seg i duellene i kveld. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Wehrman er imidlertid ikke den eneste som møter gamle lagkamerater i kveld. Simen Brenne er på gamle trakter, og skal spille mot Fredrikstad for første gang.

I serieåpningen var han som kjent utestengt på grunn av det mye omtalte røde kortet på La Manga.

Ingen æresrunde

Om Brenne scorer på Fredrikstad Stadion, blir det neppe populært med noen overdreven feiring. Det har han da heller ingen planer om.

- Hehe, det blir nok ingen æresrunde, sier han til Fredrikstad Blad.

Han er usikker på om det blir applaus eller pipekonsert, men erkjenner at følelsene fortsatt er sterke for Fredrikstad.

- Jeg gleder meg til kampen, jeg kan ikke nekte for det. Samtidig blir det nok rart - jeg har jo spilt i klubben lenge og er fra byen, og har naturligvis følelser for FFK fortsatt, sier han.

Med seier i dag klatrer Lillestrøm til 2. plass på tabellen, ettersom de to topplagene møter hverandre i Bergen. Brenne tror Lillestrøm får det langt tøffere nå enn i vårsesongen, da de banket FFK 3-0 i serieåpningen.

«Slakterne fra Åråsen» lover Wehrman juling

- Jeg tror det var langt større avstand på lagene den gang enn nå, sier Brenne til Fredrikstad Blad.

PÅ GAMLE TRAKTER:</B> Simen Brenne er usikker på hva slags mottakelse han får av FFK-fansen i dag.