Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slaktes: - Komisk dårlig

Både Ole Gunnar Solskjærs United og motstanderen, Arsenal, får gjennomgå etter gårsdagens kamp. Roy Keane mener nivået var «sjokkerende».

MANAGER: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har fått en tøff start på sesongen. Paul ELLIS / AFP
MANAGER: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har fått en tøff start på sesongen. Paul ELLIS / AFP Vis mer

Manchester United halter videre i Premier League, og står med to seire på sju mulige forsøk. Ole Gunnar Solskjærs menn ligger midt på tabellen, og er allerede 12 poeng bak erkerivalene fra Liverpool.

Tall fra Opta viser at nordmannen nå har en dårligere statistikk i sine 28 første kamper enn det José Mourinho hadde i sine 28 siste kamper ved roret. Portugiseren fikk sparken i klubben i desember i fjor.

I går kveld var det duket for storkamp mellom United og Arsenal, men ingen av lagene har en stor sesong så langt, og det endte med poengdeling på Old Trafford.

Både United og Arsenal er historiske storheter, men klarte ikke å imponere mange med mandagens oppvisning. Både under og etter kampen haglet det med kritiske meldinger om kvaliteten på spillet.

MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjærs advokat, Erik Flågan i Stray Vyrje Advokatfirma, varsler grep etter at nordmannen og Dagbladet er blitt misbrukt. Vis mer

- Smertende

Lokalavisa Manchester Evening News mener at lagene ville satt ny rekord i upressede feil om det ble ført statistikk på det. The Guardian skriver hånlig at United-fansen i det minste slipper å sjekke den nedre delen av tabellen etter å ha klatret fra 11. til 10. plass.

- Det var akkurat som forventet, men selv med lave forventninger, var standarden komisk dårlig til tider, skriver journalist i The Athletic, Laurie Whitwell, som trekker fram det sviktende samspillet mellom Harry Maguire og Ashley Young, og Victor Lindelöfs feilpasning som noe av det verre fra kampen.

- Hver tappende, hvesende og smertende kamp virker å suge enda litt håp og tro fra Manchester United. De prøver, men bare driver bort, mener hans kollega, Adam Crafton.

Problem foran mål

En forsvarsfeil fra Alex Tuanzebe, som debuterte på venstrebacken, forærte Arsenal utlikningen som sørget for 1-1 og poengdeling.

- United har gjort en stor feil og det kostet dem to poeng. Det er problemet når du nesten aldri klarer å score mer enn ett mål per kamp, skriver Rob Dawson i ESPN.

Den eneste Premier League-kampen United har scoret flere enn ett mål i denne sesongen, er ligaåpningen mot Chelsea hvor de vant 4-0.

I sommer solgte Solskjær storscoreren Romelu Lukaku og lot samtidig et annet angrepsvåpen, Alexis Sánchez, gå på lån. Så langt har ikke angrepsspillerne som fortsatt er i klubben klart å produsere nok nettkjenninger.

Keane lover tøffe tider

Mellom 1995 og 2004 var United og Arsenal de eneste lagene som vant Premier League. Rivaliseringen var intens. På banen var det susende taklinger, i spillertunnelen var det opphetede diskusjoner og i garderobeanlegget kastet Cesc Fàbregas pizza på Sir Alex Ferguson.

På de neste 15 åra har United gått til topps fem ganger, mens Arsenal ikke har vunnet siden.

Det er imidlertid seks år siden Solskjærs klubb sist vant ligaen, og det var med andre ord to falne storheter som møttes i mandagskampen. Roy Keane var med i Uniteds storhetstid, og var en sentral karakter i duellene mellom United og Arsenal. Han kaller kvaliteten på spillet i går «sjokkerende».

Han er imidlertid opptatt av at Solskjær får den støtten han trenger.

- United har gitt Solskjær jobben og kontrakten, så støtt ham og la ham fortsette. Gi ham to overgangsvinduer til. Er det tøffe tider i vente? Det kan du sette livet ditt på, men United må stå imot, sa Keane i Sky Sports-studioet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling