Slaktes: - Sjokkerende

Hatoppgjøret mot Liverpool ble et eneste stort mareritt for Ole Gunnar Solskjær.

YDMYKES: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: AFP
YDMYKES: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Liverpool 0-5 (0-4)

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær ble rundspilt av erkerivalen Liverpool på Old Trafford. Liverpool stoppet ikke før det sto 5-0 på resultattavla, i det som ble en marerittkamp for Solskjær.

Til pause sto det 4-0 til gjestene.

- En sjokkerende omgang fotball, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Til tider var det forferdelig forsvarspill av Manchester United, og Mohammed Salah, Naby Keita og Diogo Jota sto for scoringene i den første omgangen for Liverpool. I den andre omgangen la Liverpool på til 5-0 etter en ny Salah-scoring.

- Det er ikke lett å si noe. Det er den mørkeste dagen jeg har hatt med disse spillerne, sa Ole Gunnar Solskjær etter etter i kampen i et intervju vist på TV 2.

- De var kliniske og vi tok ikke sjansene våre tidlig. Det tredje målet var det som avgjorde kampen, sa han videre.

Solskjær tar på seg skylden etter tapet.

- Det er min feil. Jeg valgte hvordan vi skulle angripe kampen.

FRUSTRERT: Ole Gunnar Solskjær tydelig oppgitt på sideFoto:
FRUSTRERT: Ole Gunnar Solskjær tydelig oppgitt på sideFoto: Vis mer

- Flaut

Og reaksjonene hagler i sosiale medier og blant ekspertene.

- Dette er flaut for Ole Gunnar Solskjær. Jeg tror ikke hva jeg ser. Pipekonserten til pause et den høyeste jeg har hørt på lang, lang tid, sa Sky Sports-ekspert Gerard Brand.

- Manchester United har øyeblikk av galskap i seg. Det er virkelig sprø ting som skjer der ute. De er et sprøtt lag, sa Neville ifølge SkySports.

- Det er juniorfeil av Manchester United. Det er noe av det rareste og katastrofale jeg har sett fra et hjemmelag noensinne, sa Thorstvedt i pausen.

Etter pause har Liverpool-fansen begynt å håne Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

- Liverpool-fansen synger «Ole must stay» og «Oles at the wheel», skriver journalisten Andy Mitten på Twitter.

Scheie reagerer

United-fan og kommentator-legende Arne Scheie likte ikke det han så.

- Det er jo ikke noe hyggelig å være vitne til det som skjer nå, sier Scheie til Dagbladet.

SUPPORTER: Arne Scheie fikk tung opplevelse som Manchester United-supporter søndag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB
SUPPORTER: Arne Scheie fikk tung opplevelse som Manchester United-supporter søndag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

Han forteller videre at det er overraskende at United kollapser på denne måten.

- Forsvarsspillet er under en hver kritikk. Samtidig må jeg berømme Liverpool for et fantastisk angrepsfotball. De spiller en veldig god kamp.

Scheie vil ikke spekulere i hva dette kan bety for Solskjær, men forteller at dette vil bli snakket om i britisk presse.

- Det er tross alt snakk om de to største lagene, sier Scheie.

DEPPER: Cristiano Ronaldo. Foto: AFP
DEPPER: Cristiano Ronaldo. Foto: AFP Vis mer

Slik kom målene:

1-0: Det tok ikke lang tid før United slapp inn. For etter bare fem minutter leverte Liverpool en flott kontring som Naby Keita fikk æren av å sette i mål. Nok en gang hadde Solskjærs lag kommet under først.

2-0: Og bortelaget stoppet ikke der. Etter 13 minutter var Liverpool frempå igjen. Alexander-Arnold fant Jota i boksen med et innlegg og han skled inn 2-0 for gjestene.

3-0: Marerittomgangen var ikke over for United heller. Etter 37 minutter endte Salah opp med ballen inne i Uniteds sekstenmeter, og egyptere gjorde ingen feil. Ganske enkelt satte han inn sitt 115. Premier League-mål.

4-0: Fire minutter på overtid var samme mann på plass igjen og han sendte Liverpool opp i 4-0, og hatoppgjøret har blitt til en ydmykelse av Solskjær.

5-0: Pogba brukte for lang tid med ballen og mistet på midtbanen. Henderson tar den så med seg og spiller en perfekt stikker gjennom til Salah. Alene med keeper gjør sistnevnte alt rett nok en gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer