VIL BORT: Lionel Messi skal ønske seg bort fra Barcelona. Video: Rødt Kort Vis mer

Lionel Messi-sagaen:

Slaktes: - Største sviket i fotballhistorien

Mens mange støtter Lionel Messis beslutning om å forlate Barcelona, får han slakt fra andre.

Publisert
Sist oppdatert

Lionel Messi er på alles lepper om dagen etter at han ba om å forlate Barcelona for ei uke drøy siden. Ifølge flere medier er nåværende Barcelona-styre hovedgrunnen til at han ikke ønsker å fortsette i klubben han har vært i siden 2000.

Siden hans ønske om å forlate klubben ble kjent, har det blitt skrevet voldsomt mye om argentineren, naturlig nok. Det ryktes at han er mest lysten på en gjenforening med sin gamle manager Pep Guardiola i Manchester City.

Ett av spørsmålene er om han kan dra gratis eller om City må punge ut for 33-åringen. Messi og hans representanter mener at han skal kunne dra gratis, ettersom en klausul i kontrakten sier at han kan gjøre nettopp det etter hver sesongslutt.

Men på grunn av coronaviruset og utsettelsen av fotballen, mener Barca at den klausulen ikke er gyldig lenger.

Raser

Messi fikk raskt støtte fra nåværende og tidligere lagkamerater. Luis Suárez og Carles Puyol var blant dem som applauderte Messis ønske.

Men slik er det ikke hos alle. Edu Aguirre, journalist i TV-programmet El Chiringuito, slakter Messis forsøk på å forlate Barca.

- For meg bærer dette mot det største sviket i fotballhistorien. Barcelona-fansen fortjener ikke dette, sier han ifølge Marca.

- Messi hopper av en båt som synker. Han bør ikke dra nå, fortsetter Aguirre.

De Jong: - Kaos

For noen dager siden var også presidentkandidat i Barcelona Toni Freixa krass i kritikken.

- Jeg blir ikke altfor urolig om Messi drar, fordi alt må ta en slutt. Men hvordan det gjøres er respektløst mot klubben, sier Freixa til Sky Sports.

Det kan se ut som en renovering som er på gang i Barcelona. Ivan Rakitic og Arthur er allerede klar for henholdsvis Sevilla og Juventus. Barca-stjernene Arturo Vidal og Luis Suárez forventes også å forlate klubben til fordel for henholdsvis Inter og Juventus.

Barcelonas midtbanejuvel Frenkie de Jong har nylig reagert på alt som skjer i klubben om dagen.

- Det er kaos. Det foregår så mye, sier han til den nederlandske TV-stasjonen NOS.

Faren er i Barcelona

Også Real Madrid-spillere har nå snakket ut om det som skjer hos rivalen.

- Messi har fortjent retten til å bestemme sin egen framtid. Jeg er usikker på om det er den beste måten å gjøre det på, men det blir i hvert fall et stort tap for alle sammen, sier Ramos ifølge Marca.

- Barcelona uten Messi betyr at de mangler et våpen. Men jeg tror ikke han kommer til Madrid, sier Toni Kroos til samme avis.

Spanske medier melder for øvrig at Jorge Messi, hans far og agent, har møtt Barca-president Josep Maria Bartomeu i løpet av onsdagen for å diskutere en mulig exit.

Det meldes om at de fortsatt ikke er enige om Messis framtid.

- Jeg vet ingenting, folkens, sa Jorge Messi da han ble møtt av et stort pressekorps på flyplassen i Barcelona tidligere på dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer