Slaktes: - Absurde anklager

Maxim Dlugy, som tidlig ble kastet inn i sjakkskandalen av Magnus Carlsen, har kommet med en tordentale i retning den norske verdenseneren.

KLAR BESKJED: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB
KLAR BESKJED: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carlsen kom tidlig med et kryptisk stikk til stormesteren Dlugy. Allerede før Carlsen offentliggjorde jukseanklagene mot Niemann, kastet han navnet til Dlugy inn i juksecocktailen. Til Chess24 sa Carlsen:

- Folk kan trekke sine egne konklusjoner, og det har de definitivt gjort. Og jeg må si at jeg er veldig imponert av Niemanns spill. Jeg tror at hans mentor Maxim Dlugy må ha gjort en veldig god jobb.

Dlugy var et ukjent navn for mange der og da, men den 56 år gamle sjakkspilleren fikk raskt jukseanklager kastet i sin retning.

Du kan lese mer om Dlugy her:

Svarer

Mandag kveld svarte Dlugy på Carlsens melding. Han er ikke fornøyd med hva nordmannen har stelt i stand:

- Jeg har absolutt ingenting å gjøre med den famøse striden mellom Magnus og Hans, men jeg er tvunget til å forsvare meg mot fullstendig absurde og ærekrenkende anklager mot meg, skriver Dlugy i en kunngjøring mandag kveld.

SVARER: Max Dlugy (til høyre). Foto: NTB
SVARER: Max Dlugy (til høyre). Foto: NTB Vis mer

Carlsen kom ikke med noen bevis mot Niemann i sin offentliggjøring, men slengte ut mange anklager. Det liker Dlugy dårlig:

- Han insinuerer at Hans jukser, uten å si noe konkret, og så insinuerte han at Hans' mentor (meg) gjør en god jobb, noe som er bevis for juks for Magnus.

Dlugy fraskriver seg all involvering i jukseskandalen:

- Det er ingen metode, som jeg eller andre kjenner til, hvor jeg kunne fungert som medskyldig til Hans' påståtte juksing mot Magnus. Det er ingen dippedutter, det er ingen faktisk juksing og jeg var i New York da partiet ble spilt, skriver han.

USPORTSLIG: Sjakkdommer Kristoffer Gressli viser hvordan mange bruker mobilen til å jukse. Vis mer

Beskyld for omfattende juks

Etter Carlsens melding om Niemann, kom også Chess.com med en rapport hvor de anklaget amerikaneren for omfattende juks.

Analysen fra nettstedet hevder at Niemann trolig har jukset i over 100 internettpartier og at det skjedde så seint som i 2020. Disse partiene inkluderer partier der det var premiepenger.

Niemann har tidligere innrømmet å ha jukset da han var 12 og 16 år gammel.

Til tross for anklagene og det enorme presset deltar Niemann i det amerikanske sjakkmesterskapet, som spilles akkurat nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer