Slaktes: - Absurde anklager

Maxim Dlugy, som tidlig ble kastet inn i sjakkskandalen av Magnus Carlsen, har kommet med en tordentale i retning den norske verdenseneren.

KLAR BESKJED: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB
KLAR BESKJED: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Carlsen kom tidlig med et kryptisk stikk til stormesteren Dlugy. Allerede før Carlsen offentliggjorde jukseanklagene mot Niemann, kastet han navnet til Dlugy inn i juksecocktailen. Til Chess24 sa Carlsen:

- Folk kan trekke sine egne konklusjoner, og det har de definitivt gjort. Og jeg må si at jeg er veldig imponert av Niemanns spill. Jeg tror at hans mentor Maxim Dlugy må ha gjort en veldig god jobb.

Dlugy var et ukjent navn for mange der og da, men den 56 år gamle sjakkspilleren fikk raskt jukseanklager kastet i sin retning.

Du kan lese mer om Dlugy her:

Svarer

Mandag kveld svarte Dlugy på Carlsens melding. Han er ikke fornøyd med hva nordmannen har stelt i stand:

- Jeg har absolutt ingenting å gjøre med den famøse striden mellom Magnus og Hans, men jeg er tvunget til å forsvare meg mot fullstendig absurde og ærekrenkende anklager mot meg, skriver Dlugy i en kunngjøring mandag kveld.

Carlsen kom ikke med noen bevis mot Niemann i sin offentliggjøring, men slengte ut mange anklager. Det liker Dlugy dårlig:

- Han insinuerer at Hans jukser, uten å si noe konkret, og så insinuerte han at Hans' mentor (meg) gjør en god jobb, noe som er bevis for juks for Magnus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.