Laurent Koscielny vil vekk fra Arsenal

Slaktes av Arsenal-ikon: - Helt forbløffende

Ian Wright (55) raser over Laurent Koscielnys (33) avgjørelse om å boikotte Arsenals USA-turné.

VIL VEKK: Laurent Koscielny vil vekk fra Arsenal. Torsdag opplyste de at kapteinen boikotter klubbens USA-turné. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix
VIL VEKK: Laurent Koscielny vil vekk fra Arsenal. Torsdag opplyste de at kapteinen boikotter klubbens USA-turné. Foto: John Sibley / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Nyheten slo ned som ei bombe da Arsenal selv gikk ut og sa at klubbens kaptein, Laurent Koscielny, nektet å reise til USA med klubben i sesongoppkjøringa.

UT MOT KOSCIELNY: Ian Wright. Foto: S Meddle REX / Shutterstock / NTB Scanpix
UT MOT KOSCIELNY: Ian Wright. Foto: S Meddle REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Vi er veldig skuffet over Laurents handlinger, som strider imot våre instruksjoner, skrev Arsenal i en pressemelding.

Koscielny er ikke den første spilleren til ta i bruk drastiske grep for å tvinge fram en overgang, men at en klubbkaptein gjør det, hører til sjeldenhetene.

Arsenal-helten Ian Wright, som har scoret nest mest i klubbens historie, er forbløffet over franskmannens handlinger.

- Det skjer på et tidspunkt i sesongen der alle skal være sammen. Vi står overfor en tøff sesong, en overgangsperiode, og vi har mye å ta igjen. At kapteinen vår da nekter å dra på preseasonturné etter ni års tjeneste, at han ødelegger for ettermælet sitt ved å nekte å spille for klubben, er helt forbløffende for meg, sier Wright.

- Du bør skamme deg

Den tidligere Arsenal-spissen har sin egen YouTube-kanal. Der deler han sine tanker om det som skjer i Arsenal.

Wright tror det drastiske grepet skyldes dårlig rådgivning.

- Hvorfor, Laurent? Hvem er dine rådgivere og hva sier de til deg? Jeg er så skuffet over avgjørelsen om å gjøre dette nå. Hvis agenten din ser dette, burde du skamme deg for at du gjør dette mot ham. Ikke fortell meg at han har funnet på dette på egen hånd, sier Wright.

Per-Jarle Heggelund, Strive-kommentator og Arsenal-fan, reagerer også sterkt.

- Arsenals kaptein, Koscielny, nekter å være med klubben til USA. Kapteinen. Klubben framstår som et klovnehus, skriver den tidligere TV 2-kommentatoren på Twitter.

SE TV: Det amerikanske fotballandslaget blir heftig diskutert etter måten de feiret VM-gullet på. Her kan du se feiringa. Reporter: Emilie Rydning. Bilder med tillatelse: NRK. LES HELE SAKEN HER: https://www.dagbladet.no/sport/far-refs-etter-dette/71379795 Vis mer

Slitt med skader

Koscielny begynte å figurere som kaptein i 15/16-sesongen på grunn av skader på Mikel Arteta og Santi Cazorla.

Franskmannen har slitt mye med skader de siste åra, blant annet en akillesskade i fjor, som gjorde at karrieren sto på spill, men 33-åringen kjempet seg tilbake, og scoret tre mål på 17 seriekamper forrige sesong.

- Du er den som vi valgte som kaptein, vår leder, og nå går vi i sesongoppkjøringa med kapteinen vår som nekter å dra på turneen. Jeg klarer ikke å forstå det, og ber til gud om at det skal løse seg så fort som mulig.

- Det setter ikke et godt eksempel. Arsenal må gjøre noe raskt og disiplinere ham. Jeg elsker deg, Laurent, men dette er en dårlig avgjørelse, avslutter Wright.

- Arsenal er rasende

Koscielny ryktes hjem til Frankrike, der klubber som Bordeaux, Rennes og Lyon skal stå på tilbudssiden, ifølge BBC.

Ifølge BBC-journalisten David Ornstein, som følger Arsenal tett, skal Koscielny og Arsenal ha forhandlet om en forlengelse i slutten av sesongen, men når Champions League-plassen røk som følge av femteplass i ligaen og tap i Europa League-finalen, endret Koscielny oppfatning.

Ornstein skriver i sin BBC-analyse at han mener Arsenal nå går tilbake fra et løfte som sa at han kunne forlate klubben gratis, noe Arsenal benekter.

- Arsenal-sjefene er rasende over situasjonen, som fra et sportslig ståsted gir dem hodepine på midtstopperplass - et sted de allerede ønsker å forsterke i dette overgangsvinduet, skriver Ornstein.

Ifølge BBC-journalisten skal Arsenal ha vært svært nære en avtale med det ettertraktede Saint Etienne-talentet William Saliba, men nå skal Tottenham også ha meldt sin interesse.