Kritiserer forsvarsspillet til Liverpool

Slaktes av klubbikon: - Håpløst

Graeme Souness er ikke imponert over forsvarsspillet til Liverpool.

ÉN AV FLERE?: Liverpool tok sesongens første trofé på onsdag. Forsvarsspillet til scouserne bekymrer derimot Liverpool-helten Graeme Souness. Foto: Peter Byrne / PA Photos / NTB Scanpix
ÉN AV FLERE?: Liverpool tok sesongens første trofé på onsdag. Forsvarsspillet til scouserne bekymrer derimot Liverpool-helten Graeme Souness. Foto: Peter Byrne / PA Photos / NTB ScanpixVis mer
  • Southampton - Liverpool, på TV 2 Sport Premium kl. 16.

Ligatoeren fra forrige sesong har fått en god start på sesongen. De åpnet med et tap mot Manchester City i Community Shield, men slo deretter Norwich 4-1 og vant Supercup-finalen mot Chelsea.

Begge finalene måtte avgjøres på straffer.

Alle er derimot ikke like imponerte. I løpet av disse kampene har Liverpool scoret sju mål, og sluppet inn fire.

- Liverpool har vært unøyaktige gjennom hele kampen, og det kan bare være fordi de er slitne. Forrige sesong traff de perfekt med å holde linja og falle av. I kveld og i de to forrige kampene, mot City og Norwich, har de vært håpløse, sa Graeme Souness til Virgin Media Sport Ireland etter Chelsea-kampen, sitert av Metro.

- Svakeste jeg har sett

For selv om Liverpool har åpnet godt, vil nok noen si at de har vært heldige. Norwich var gode i serieåpninga, men Liverpool var kliniske.

Det var ikke ufortjent at Liverpool gikk av med seieren mot Chelsea, men London-klubben hadde et skudd i metallet og to mål annullert for offside.

- Dette er det verste jeg har sett av et Liverpool-lag siden Jürgen Klopp kom. De var overalt. Og det kan bare handle om slapphet, for de gjorde dette riktig ti av ti ganger forrige sesong, sier Souness, som spilte for klubben fra 1978 til 1984, og som var manager fra 1991 til 1994.

Skotten etterlyser også energi og offensive løp fra backene til Liverpool, deriblant Andy Robertson.

SKADD: Under Supercup-finalen mellom Liverpool og Chelsea angrep en banestormer Liverpools andrekeeper Adrian. Video: @reeazahmed Vis mer

- Jukser

Selv om ordene er knallharde, er Souness likevel ikke bekymret. Det er bare et spørsmål om tid før ting er tilbake til det normale, ifølge skotten.

- Når du ber laget ditt om å spille med høy linje når de ikke er i toppform, kommer de til å jukse litt. De tar de enkle løsningene, står der og prøver å sette motstanderen i offside. Når alle er topptrent, vil de gjøre det riktige, sier Souness, som beskriver fjorårets forsvarsspill som «briljant».

Ifølge storavisa The Guardian har Liverpool hatt 40 skudd på seg i de tre første kampene. I fjor var det tallet 19.

Møter Southampton

Det må legges til at ekstraomgangene mot Chelsea gjør at man må legge til 30 minutter i det regnestykket, men det er likevel langt flere enn i fjor.

Liverpool-trener Jürgen Klopp var derimot tydelig på at de må «forbedre mye defensivt» etter Chelsea-kampen, hvor de hadde 21 skudd mot eget mål.

- Jeg mener det er mye vi kunne gjort bedre, både på personlig basis og laget. Det var mange unøyaktige øyeblikk og vi slapp inn to mål som vi burde ha hindret, sa Joe Gomez, som bekledde begge backene i kampen.

Liverpool møter Southampton i ettermiddag. Da kan Andy Lonergan (35) debutere i mål for de røde. Les hvorfor i saken under: