Marko Arnautovic

Slaktes av kvinnelig kollega: - Respektløs

Tidligere engelsk landslagsspiller Claire Rafferty hevder at Marko Arnautovic ropte ufine gloser mot de kvinnelige fotballspillerne i klubben.

FERDIG: Marko Arnautovic virker ikke å være en populær mann i West Ham etter hans avskjed. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Marko Arnautovic virker ikke å være en populær mann i West Ham etter hans avskjed. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det har gått noen dager siden at Marko Arnautovic leverte inn overgangsforespørsel til West Ham, for så å signere for den kinesiske klubben Shanghai SIPG for rundt 270 millioner kroner.

Det skal ifølge rapporter ikke ha blitt tatt godt imot i West Ham-miljøet. Han prøvde først å tvinge fram en overgang i januar, men den gangen gikk det ikke. Til slutt fikk 30-åringen altså sin vilje.

I ettertid av den kontroversielle overgangen har det kommet påstander fra West Hams kvinnelige fotballspiller Claire Rafferty om at han slettes ikke oppførte seg eksemplarisk. Hun tror også at han ble solgt fordi West Ham ble til slutt lei av ham.

- Jeg tror West Ham ble lei av ham til slutt. Han har litt av en holdning, sier hun til TalkSport.

- Var respektløs

Hun påpeker blant annet at han skal ha ropt diverse ting mot de kvinnelige fotballspillerne da de trente et lite steinkast unna herrenes treningsfelt. Dette skal ha skjedd ved flere anledninger, og det ble naturligvis ikke tatt godt imot av fotballjentene.

RASER: Claire Rafferty var ikke imponert over oppførselen til Marko Arnautovic. Foto: NTB Scanpix
RASER: Claire Rafferty var ikke imponert over oppførselen til Marko Arnautovic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ved flere anledninger var han veldig forstyrrende og respektløs under våre treninger. Da han var ferdig med sin trening, pleide han å rope over veggen til oss og var respektløs, hevder Rafferty.

Til tross for Arnautovic' angivelige dårlige oppførsel, var han en av de viktigste brikkene til West Ham på banen fra han kom til klubben i 2017. Han scoret 21 mål på 59 kamper som kantspiller og spiss.

Likevel så har det vært en ganske kjent sak at han ikke akkurat er et skolelys utenfor banen.

- Med tanke på at vi holdt på med taktisk trening, så var det fullstendig respektløst overfor hva vi holdt på med. Aldri i livet om noen av oss ville gjort noe liknende på deres treningsøkter, sier Rafferty.

Skandalen i 2016

Dette er ikke første gangen at West Hams fotballjenter har følt seg dårlig behandlet. For noen år tilbake reagerte folk på at det var store forskjeller på hvordan herrene og kvinnene ble behandlet.

Jentene fikk blant annet ikke ha egen sponsor. De fikk ikke benytte seg av klubbens gym. De hadde ikke råd til fysioterapeut og de hadde ikke penger til å ta buss til kampene. Det skrev BBC i 2016.

I dag spiller West Hams kvinner på øverste nivå i Womens Super League (WSL), og de havnet på sjuende plass forrige sesong.