Slaktes av legende: - Amatørmessig

Ole Gunnar Solskjær (46) får så hatten passer etter straffespark-surr.

FÅR KRITIKK: Southampton-legende Matthew Le Tissier kritiserer Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Southampton-legende Matthew Le Tissier kritiserer Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det ble mye oppstyr da Manchester United spilte 1-1 mot Wolverhampton på Molineux tidligere i sesongen.

Marcus Rashford hadde scoret på straffespark i sesongåpningen, men da de røde fikk straffe mot Wolves, var det Paul Pogba som gikk fram til krittmerket etter selv å ha blitt felt. Det endte med straffemiss.

Det var mange som irriterte seg over at franskmannen tok straffen, og særlig i sosiale medier haglet det med kritikk. Gary Neville var blant dem som mente hele seansen var uforståelig.

Pogba har bommet på fire av de siste elleve straffene, og så også ut til å «stjele straffen» fra sin lagkamerat mot «Ulvene».

Solskjær uttalte at det ikke var bestemt på forhånd hvem som skulle ta straffesparket.

- Det er opp til dem i det øyeblikket, uttalte Solskjær, ifølge Sky Sports.

Det hører med til historien at Rashford bommet på et straffespark mot Crystal Palace i ettertid, da United tapte 1-2 på Old Trafford.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT:...venter ikke forgjeves. United-fansen ventet utenfor klubbens treningsanlegg for å få et glimt av - og kanskje sågar et bilde med - spillerne. Reporter/video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Forvirring

Southampton-legende Matthew Le Tissier pleide selv å ta straffer da han var aktiv. Han skal ha scoret på imponerende 48 av 49 straffespark i løpet av karrieren, ifølge UEFA.

SIKKER FRA KRITTMERKET: Matt Le Tissier. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Scanpix
SIKKER FRA KRITTMERKET: Matt Le Tissier. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Scanpix Vis mer

Le Tissier mener Solskjær har skylden for oppstyret som har skjedd i forbindelse med «straffe-gate».

- Det blir forvirring når du har to straffetakere og sier: «Vel, vi får se hvem som har lyst til å ta det der og da», sier Le Tissier til Daily Mirror og fortsetter:

- Det er ikke profesjonelt, det er amatørmessig, skoleguttoppførsel og det er manageren som har skylden.

50-åringen mener Solskjær må ta et valg, selv om det er vanskelig.

- I den situasjonen må manageren være sterkere og si: «Du er best på straffer, du skal ta straffene. Hvis du ikke er på banen, så kan han ta dem, men fram til da, så tar du dem», sier Le Tissier.

- Ingen spørsmål

Le Tissier var kjent for å være god fra ellevemeteren, og sier at han fikk æren av å ta straffene da han vant en straffesparkkonkurranse på trening. Han var 20 år gammel da han ble fast straffeskytter i Southampton.

- Det var ingen spørsmål da jeg var på banen, det var min rett og det var min jobb, sier Le Tissier.

Den tidligere angriperen har selv uttalt at han «skjøt ballen i hjørnet, og hvis keeperen gikk riktig vei, var det hardt nok til å overliste ham».

Le Tissier mener Rashford burde få straffesparkjobben fast, fordi han mener angriperen er mye bedre enn Pogba fra krittmerket.