Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slaktes av spisslegende

Den bulgarske legenden Hristo Stoitsjkov raser mot Louis van Gaal, som i sin tid var hans manager i Barcelona.

REFSES: Louis van Gaal er ikke en populær mann hos Hristo Stoitsjkov. Foto: Matt McNulty / Jmp / REX / NTB Scanpix
REFSES: Louis van Gaal er ikke en populær mann hos Hristo Stoitsjkov. Foto: Matt McNulty / Jmp / REX / NTB Scanpix Vis mer

Louis van Gaal må man kunne si at blir ansett som en kontroversiell manager. Han har ledet storklubber som Ajax, Barcelona, Bayern München og Manchester United, og oppfatningen av ham er varierende.

Wayne Rooney er blant dem som har hyllet nederlenderen fra hans tid i Manchester United. Rooney har hevdet at van Gaal ble sparket for tidlig av United, og at klubben burde beholdt ham lengre.

- Jeg var knust da Louis fikk sparken. For meg var han en fryd å jobbe med, sa Rooney tidligere i år til Sunday Mirror.

Slaktes av bulgarsk legende

Men i Barcelona-miljøet er tonen en annen. I hvert fall fra den bulgarske legenden Hristo Stoitsjkov, som spilte i Barcelona først fra 1990 til 1995, og så en ny periode fra 1996 til 1998.

Stoitsjkov bøttet inn mål for katalanerne, spesielt i sin første periode.

Men nå går den tidligere spissen ut mot van Gaal, som var hans trener fra 1997 og til han forlot klubben i 1998. Han benytter muligheten til å forsvare argentinske Juan Roman Riquelme, som ikke lykkes helt i Barcelona.

- Hvorfor triumferte ikke Riquelme i Barcelona? Det er fordi han hadde en kødd som van Gaal som sin trener. Det er tydelig, er det ikke? sier Stoitsjkov overfor Radio Impacto.

To vidt forskjellige perioder

Tiden med Van Gaal og Riquelme i samme klubb var ikke en særlig suksessfull periode for Barca. I 2003 måtte han forlate klubben etter at de havnet så langt nede som 12. plass i La Liga.

STJERNE: Hristo Stoitsjkov. Foto: Colorsport /REX / NTB Scanpix
STJERNE: Hristo Stoitsjkov. Foto: Colorsport /REX / NTB Scanpix Vis mer

Det skal sies at van Gaal også hadde en god periode i Barcelona, der han vant La Liga både i 1998 og 1999. Der hadde han stjerner som Stoitsjkov og Rivaldo, i tillegg til yngre versjoner av Carles Puyol og Xavi.

- Han gjorde noen bra ting som må anerkjennes, men mange har lidd innen fotballen på grunn av hans tullete ting, sier Stoitsjkov.

Stoitsjkov hadde sin storhetsperiode i CSKA Sofia og Barcelona på 80- og 90-tallet, men avsluttet karrieren for godt i 2003. Han vant Ballon d'Or (Gullballen) i 1994 og var en del av Johan Cruyffs «Dream Team» i Barcelona.

Van Gaal har på sin side hatt sin siste trenerjobb i Manchester United, og pensjonerte seg som fotballtrener i 2019.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!