Slaktes av superstjerna

- Jeg kan ikke tro at jeg hørte det. Dette kommer til å sette oss tilbake flere tiår, sier Lewis Hamilton (37) om Bernie Ecclestones Putin-hyllest.

SJOKKERER: Bernie Ecclestone sjokkerer nok en gang med kommentarer om Vladimir Putin. Nå reagerer Lewis Hamilton sterkt på hyllesten av den russiske presidenten. Foto: Staley / Shutterstock / NTB
SJOKKERER: Bernie Ecclestone sjokkerer nok en gang med kommentarer om Vladimir Putin. Nå reagerer Lewis Hamilton sterkt på hyllesten av den russiske presidenten. Foto: Staley / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Formel 1-sjef Bernie Ecclestone hadde tilsynelatende bare gode ting å si om sin nære venn Putin da han gjestet et britisk TV-program torsdag.

Ecclestone beskrev blant annet Russlands president som «fornuftig» og «en førsteklasses person» som «trodde han gjorde det rette for Russland».

Kommentarene skapte sterke reaksjoner og en talsperson hos Formel 1 har nå delt en uttalelse om det hele. Det skriver Sky News.

Nå reagerer også sportens største stjerne, Lewis Hamilton, på Ecclestones rystende kommentarer.

- Setter oss tilbake

Den sju ganger verdensmesteren forstår lite av hyllesten.

- Vi trenger ikke mer av det. Å høre fra noen som tror på krigen og fordrivelse og drap av mennesker. Å støtte den personen er ufattelig, sier briten i forkant av Formel 1-løpet på hjemmebanen Silverstone.

Han fortsetter:

REAGERER: Lewis Hamilton går ut mot Bernie Ecclestones kommentarer om Putin. Foto: James Moy / PA / NTB
REAGERER: Lewis Hamilton går ut mot Bernie Ecclestones kommentarer om Putin. Foto: James Moy / PA / NTB Vis mer

- Jeg kan ikke tro jeg hørte det. Dette kommer til å sette oss tilbake flere tiår.

Hamilton mener mediene bør ignorere Ecclestone, som han kaller en «gammel stemme som ikke lenger representerer sporten».

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi fortsetter å gi disse eldre stemmene en plattform. De prater for sporten vår, men vi ønsker å gå en annen vei. De representerer ikke hvor sporten vår er nå, og hvor vi vil gå videre.

Ecclestones kommentarer kommer kort tid etter at den tidligere Formel 1-verdensmesteren Nelson Piquet havnet i hardt vær for å ha brukt diskriminerende ordbruk om nettopp Hamilton.

Angrer ikke

I et intervju med talkshowverten Piers Morgan i kveld uttaler Ecclestone seg om sjokkuttalelsene og får spørsmål om han bryr seg om de negative reaksjonene han har fått:

- Jeg bryr meg og jeg har fått en noen telefoner fra folk som sier «bra jobba», forteller Eccltestone og leter fram fra mobilen og leser den opp en angivelig melding han skal ha fått:

«Kjære Bernie. Så akkurat ditt intervju om Russland. Jeg elsket det», sier han at det skal ha stått i meldingen.

Og den kontroversielle 92-åringen angrer tilsynelatende ikke på uttalelsene.

- Jeg angrer kanskje på hvordan folk har forsøkt å snu om på ordene mine for å få det til å virke som jeg har gjort noe galt, sier Ecclestone.

Han sier at utsagnet om at han ville tatt en kule for Putin kun er et utrykk.

Sterk kontrast

I uttalelsen fra Formel 1 vektlegges det at Ecclestone sine meninger er hans egne og ikke deles av organisasjonen.

- Kommentarene fra Bernie Ecclestone er hans personlige synspunkter og står i sterk kontrast til posisjonen til de moderne verdiene til sporten vår, heter det i uttalelsen ifølge Sky News.

91 år gamle Ecclestone og president Putin har vært gode venner siden Russland fikk sitt eget Grand Prix, i Sotsji i 2014.

Ecclestone innrømmet imidlertid at avgjørelsen om å invadere Ukraina var en feiltakelse fra Putins side.

- Dessverre er han som mange forretningsfolk, sånn som meg. Vi gjør feil fra tid til annen, og når du gjør feilen, må du gjøre det beste du kan for å komme deg ut av det.

MINEFELT: En russisk stridsvognkolonne kjører inn i et ukrainsk minefelt. Video: Telegram / Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Kritiserte Zelenskyj

Det stoppet imidlertid ikke der. I tillegg til å hylle sin gode venn, valgte også 91-åringen å rette kritikk mot Zelenskyj.

- Så vidt jeg forstår var han (Zelenskyj journ.anm.) en komiker før, og det ser ut som han vil fortsette å være det. I mine øyne har han ikke gjort en god nok jobb i å snakke med Putin, som er en fornuftig person. Putin ville ha hørt på ham.

- Jeg tror at hvis han hadde tenkt over ting, ville han definitivt ha gjort en større innsats for å snakke med Putin, la han til.

Da det ble påpekt at Russlands invasjon av Ukraina hadde tatt livet av tusenvis av uskyldige mennesker, svarte Ecclestone ganske enkelt: «Det var ikke med vilje».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer