Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Slaktes etter Barca-fiaskoen

- En fiasko uten unnskyldning.

UTE AV CAMPIONS LEAGUE: Lionel Messi og Barcelona får ikke spille semifinale i Champions League. Foto: NTB Scanpix
UTE AV CAMPIONS LEAGUE: Lionel Messi og Barcelona får ikke spille semifinale i Champions League. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Roma - Barcelona 3-0

(Dagbladet): Roma skapte en makeløs aften på Stadio Olimpico da laget sparket Barcelona ut av Champions League. 1–4 i første kamp ble til 3–0 i andre kamp. Dermed er laget klart for semifinalen for første gang i historien.

I dag tar spanske aviser fram slakterkniven, mens italienske boulevardaviser er tilsvarende panegyriske.

- Det var en fiasko uten unnskyldning. Treneren, Ernesto Valverde, kom til kampen uten en plan, skriver den Barcelona-baserte avisa Sport.

- Total kollaps i Europa, skriver sportsavisa Marca.

PÅ FØRSTESIDA: - Total kollaps i Europa, skriver den spanske sportsavisa Marca i dag.
PÅ FØRSTESIDA: - Total kollaps i Europa, skriver den spanske sportsavisa Marca i dag. Vis mer

- Roma skriver historie, melder italienske Corriere dello Sport.

Tidligere Liverpool- og Real Madrid-spiller Michael Owen er spesielt kritisk til Lionel Messi og Luis Suárez. Han mener Barcelona forsvarte seg med åtte mann.

Kritisk

- De forsvarte seg hovedsakelig med åtte utespillere mot elleve. Jeg er ikke så sikker på at du kan gjøre dette på det høyeste nivået, sier den nåværende eksperten på BT Sport.

- Du kan argumentere med at Roma ikke er på det høyeste nivået. Du har lag som vil utnytte dette enda mer. Men det skjer ikke. For nå er Barcelona ute.

Owen har ikke noe å utsette på det Messi og Suárez har gjort offensivt for klubben denne sesongen. Messi har 39 mål i alle turneringer, Suarez har 26. Men i går måtte begge spille annenfiolin på et dampende Stadio Olimpico.

Edin Dzeko åpnet ballet etter ni minutter. Daniele De Rossi fortsatte på straffe da knappe timen var spilt. Kostas Manolas ble den store helten da han økte til 3–0 åtte minutter før slutt.

Oppløst i tårer

Et bilde på sosiale medier viser Manolas oppløst i tårer etter kampen. Dette skjer samtidig som hymnen «Grazie Roma» runget over stadion.

- Dette er det verste jeg har opplevd. Vi gikk ut på samme måte i fjor, sier Barcelona-spiller Sergio Busquets til BEIN Sports.

- Vi er ute av Champions League. Det var absolutt ikke noe vi ønsket etter resultatet i første kamp. Men sånn er fotballen.

STERKE FØLELSER: - Herredrømme! skriver den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport i dag.
STERKE FØLELSER: - Herredrømme! skriver den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport i dag. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling