Rasisme-påstander:

Slaktes etter dette

Volleyballspiller Sanja Djurdjevic er i hardt vær.

BEKLAGET: Sinner er satt i kok etter at den serbiske volleyball-spilleren Sanja Djurdjevic etterlignet sine thailandske motstandere under en kamp 1. juni. VIDEO: FIVB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i Nations League-kampen i volleyball mellom Serbia og Thailand at Djurdjevic gjør noe hun nå har beklaget.

På stillingen 1-0 i sett til Serbia snur Djurdjevic seg til en av lagvenninnene og drar i øyelokkene sånn at de blir smale, etter at en thailandsk spiller ikke klarte å vinne et poeng.

Klippet ble delt i sosiale medier og har skapt sinne blant mange. Mange mener at Djurdjevic sin håndbevegelse er rasistisk.

La seg flat

Djurdjevic publiserte en beklagelse på sosiale medier, og har siden deaktivert sin Instagram-konto.

- Jeg er klar over feilen min, og jeg beklaget til hele det thailandske laget umiddelbart etter kampen, sa Djurdjevic, ifølge Vice News.

- Jeg ville bare henvende meg til lagkameratene med beskjeden: «Nå begynner vi å spille forsvar som dem», jeg mente ikke å være respektløs mot noen.

En av de thailandske spillerne, Pleumjit Thinkaow, la ut en tilgivende melding på Instagram.

- Ikke blås opp dette

Den serbiske volleyballforeningen har lagt ut en pressemelding der de ber publikum om ikke å lage storm i et vannglass.

Foreningen sier at de var «veldig lei seg», for det de kaller en «uheldig gest».

- Vi beklager til det thailandske laget, folket i Thailand, og alle dere som er berørt av dette, sa de.

- Men vær så snill, ikke blås dette ut av proporsjoner! Sanja er klar over feilen sin, og hun beklaget umiddelbart til hele det thailandske laget. Hun ønsket bare å vise lagkameratene «la oss begynne å spille forsvar som dem nå», hun mente ikke noen respektløshet.

Ikke alle var fornøyd med den beklagelsen.

Mange har reagert

Nå har nesten 5000 mennesker skrevet under på en underskriftskampanje, som ber om at Djurdjevic og det serbiske laget bør straffes for gesten.

Dette er nemlig ikke den første gangen det serbiske laget har vært i hardt vær.

Ifølge Huffington Post stilte laget opp på et lagbilde i 2017, der nesten hele laget lagde et liknende fjes.

- FIVB mislyktes allerede i 2017, da de ikke bare utelot å disiplinere det serbiske volleyballaget da hele laget gjorde en slik gest etter en seier. De brukte det på nettsida sin for å kunngjøre seieren, står det i underskriftskampanjen.

Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) har levert saken til underkomiteen for disiplinærpanelet angående hendelsen, og vil ikke kommentere videre før komiteen har nådd en endelig avgjørelse i saken.

- FIVB er forpliktet til å fremme forståelse, solidaritet og en slutt på alle former for diskriminerende atferd, het det i uttalelsen fra forbundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer