Slaktes etter grisespill

Rosenborg skulle hatt to spillere utvist i løpet av første omgang mot Vålerenga, mener ekspertene.

UTVIST: Mike Jensen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UTVIST: Mike Jensen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
  • Vålerenga - Rosenborg 1-1 (0-0)

VALLE (Dagbladet): Rosenborg er redusert til ti mann etter en grisetakling av Mike Jensen, men trønderne skulle hatt enda ett rødt kort etter en stygg albue av David Akintola på Sam Adekugbe.

Det var midtveis i første omgang at Akintola forsøkte å komme seg forbi VIFs venstreback. RBK-spilleren smelte albuen ned i bakhodet på Adekugbe, som gikk ned for telling.

- Det skal da være et soleklart rødt kort, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim etter å ha sett reprisen.

- Han mister hodet fullstendig, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud

UFIN: Det var i denne situasjonen at David Akintola satte albuen i bakhodet på Sam Adekugbe. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UFIN: Det var i denne situasjonen at David Akintola satte albuen i bakhodet på Sam Adekugbe. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Et klart rødt kort

Ingen av dommerne virket å få med seg situasjonen og ga kun frispark, men det gjorde publikum, som raste da situasjonen ble avspilt på storskjermene.

- Hadde vi sett den sånn som vi ser den på video med god vinkel, er det et klart rødt kort. Det er ikke mer å si på den, sier hoveddommer Rohit Saggi til Dagbladet, og forklarer at de dømmer frispark på grunn av at selve duellen tilsier det.

- Det er den siste detaljen med albuen vi skulle sett. Da følger det røde kortet, forklarer han.

Adekugbe var åpenlyst forbannet på Akintola etter situasjonen, men de to var gode venner etterpå.

- Det var intenst. Ting gikk kanskje litt ut av kontroll, men det kan skje i fotball, sier Adekugbe til Dagbladet.

- Det var vondt. Det var kanskje med vilje, men jeg har også gjort dumme ting som jeg ikke er stolt av. Jeg vil ikke sette han i et dårlig lys. Jeg har sparket spillere med vilje selv, alle er ikke ærlige hele tida, fortsetter VIF-spilleren.

- Ville knuse ham

Venstrebacken ga Akintola en luftetur få minutter seinere, noe som dessverre gikk utover en uheldig kameramann som trengte behandling etterpå.

- Jeg ville knuse ham, sa Adekugbe til Eurosport om situasjonen i pausen.

- Jeg ville ikke skade ham, men jeg ville at han skulle vite at jeg var der. Vi snakket sammen i stad. Vi snakket sammen før kampen fordi vi begge er nigerianere. Han er en god spiller, og jeg vet at det ikke reflekterer ham som person, sier Adekugbe i pressesonen etter kampen.

Akintola sa også at det var en veldig intens kamp.

- Jeg ville gjøre det beste for laget mitt. Det ville han også. Følelsene på banen gjorde at vi havnet i den situasjonen. Vi er venner igjen og klemte, sier Akintola til Dagbladet.

- Det var ikke med vilje. Når jeg ser den igjen, ser jeg at jeg traff ham. Jeg snakket med ham og sa unnskyld, fortsetter Akintola, som la til at han håper det går bra med kameramannen som han traff i den andre situasjonen.

TOK HEVN: Sam Adekugbe ga David Akintola en luftetur få minutter etter at nigerianeren ga han en albue i hodet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TOK HEVN: Sam Adekugbe ga David Akintola en luftetur få minutter etter at nigerianeren ga han en albue i hodet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Stygg Jensen-takling

Akintola slapp unna, men det gjorde ikke Mike Jensen.

Dansken ble utvist sju minutter før pause etter at han hoppet inn i en tofotstakling på tidligere lagkompis Matthías Vilhjálmsson etter å ha fått en svak touch.

Rohit Saggi var ikke i tvil og trakk opp det røde kortet.

- Det føles veldig strengt, sier Anders Konradsen i pausen.

Eurosport-kommentatorene mente derimot at dommeren gjorde helt rett.

- Vi har fått altfor mye av det vi ikke vil se i denne førsteomgangen, konkluderte Tor Ole Skullerud etter utvisningen.

Flott Hedenstad-scoring

Vålerenga var nære å ta ledelsen rett før pause da Bård Finne sendte en avslutning i tverrliggeren.

I stedet tok Rosenborg ledelsen ti minutter etter hvilen.

Trønderne fikk frispark fra cirka 30 meter. Vegar Eggen Hedenstad smelte ballen over muren og i mål. Kristoffer Klaesson fikk noen fingre på ballen, men ikke nok til å hindre mål.

Det tok derimot bare seks minutter før utlikningen satt etter nok et langskudd.

Innbytter Christian Dahle Borchgrevink dundret til fra skrått hold. Skuddet touchet så vidt borti Birger Meling, og fikk dermed en liten retningsforandring som satte André Hansen ut av spill.

Tre minutter på overtid kunne Vålerenga tatt alle poengene, men igjen ble de stoppet av metallet da Matthías Vilhjálmsson gikk i stolpen.

Dermed ble det 1-1.

- Jeg er veldig godt fornøyd med andre omgang. Da synes jeg vi er klart bedre enn Vålerenga og kjører over dem med ti mann. Vi produserer nok til å ta kampen, men jeg er misfornøyd med første tjue. Da synes jeg vi er veldig dårlige, oppsummerer RBK-trener Eirik Horneland overfor Dagbladet.