Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slaktes etter ny ydmykelse: - Kunne vært 4-0 til pause

Liverpool overlegne i Europa League-oppgjøret.

1-0: David de Gea var god for Manchester United, men klarte ikke stoppe Daniel Sturridges straffe. Foto: Scanpix
1-0: David de Gea var god for Manchester United, men klarte ikke stoppe Daniel Sturridges straffe. Foto: Scanpix Vis mer

• Liverpool - Manchester United 2-0 (1-0) etter første 8-delsfinale i Europa League

(Dagbladet): Det var knyttet stor spenning til 8-delsfinalen i Europa League mellom Liverpool og Manchester United. Begge lagene hater å tape mot hverandre. Begge lagene har en stolt historie. Og begge lagene har vært langt bedre før.

De nevnte faktorene bidro alle til at kveldens kamp var en fartsfylt batalje fra start til slutt. United-spillerne var ute etter å ta med seg et godt utgangspunkt til returmøtet på Old Trafford om en uke, men i stedet var det et sultent Liverpool-mannskap som i store perioder dominerte totalt.

Etter 20 minutter satte også Daniel Sturridge inn 1-0 på straffe, før ballvirtuosen Roberto Firmino doblet til 2-0 et drøyt kvarter før slutt.

- Vi er veldig fornøyde med prestasjonen. 2-0 er et bra resultat, men samtidig farlig. Så vi må være konsentrerte også i neste kamp, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson til Max.

Oppgitt Scholes Mens Sir Alex Ferguson satt på tribunen og ristet på hodet, var en annen United-legende på jobb for BT Sport. Sammen med Rio Ferdinand uttrykte Paul Scholes sin misnøye på klokkeklart vis.

Han tok blant annet for seg Uniteds offensive spill, som han mener var ensformig - om ikke fraværende.

- Angrepsspillet er ikke-eksisterende. Det eneste de gjør er å slå lange baller mot Feillaini, kritiserte Scholes på direkten.

United startet andre omgang bedre enn den første, men Max-kommentator Kenneth Fredheim hadde likevel rett:

- Manchester United skal være fornøyde. Det kunne stått 4-0 hadde det ikke vært for David de Gea.

- Bedre i alt Louis van Gaal gikk bort fra lagets 4-2-3-1-formasjon i pausen og la om til et mer vellykket 3-5-2-system. Det kunne imidlertid ikke forhindre Firmino fra å ordne 2-0-seier til Liverpool, noe som gjør at Merseyside-klubben er store favoritter til å gå videre til kvartfinalen.

For hvis ikke United hever seg, blir det vanskelig å score de nødvendige målene også om en uke.

- Liverpool er bedre i alt de foretar seg, kommenterte Fredheim.

- Det er et friskt Liverpool-lag som vinner fullt fortjent. Jeg er imponert. De holdt trøkket. United hadde momentumet i starten av andre omgang, men så kom Liverpool tilbake igjen, sier Max-ekspert Tor Ole Skullerud.