Slaktes etter rødt kort

Nicolas Pépé ble sendt tidlig i dusjen da Arsenal spilte 0-0 mot Leeds.

UTVISNING: Nicolas Pépé fikk en tung dag på jobben. Foto: NTB
UTVISNING: Nicolas Pépé fikk en tung dag på jobben. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Leeds - Arsenal 0-0 (0-0)

Ingen av lagene maktet å score da Leeds tok imot Arsenal på Elland Road søndag kveld.

Leeds var det beste laget gjennom hele kampen, men det var likevel en Arsenal-spiller som skulle stjele overskriftene. Fem minutter ut i den andre omgangen skallet nemlig Arsenals kantspiller Nicolas Pépé ned Leeds Ezgjan Alioski, som noe lett falt ned i bakken. Etter kampen mottar ivorianeren mye kritikk for handlingen.

- Det er så ilojalt mot resten av laget. Det er så lavt nivå, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier Leauge-studio etter kampen.

- Mikel Arteta sliter allerede med disiplinen til dette Arsenal-laget. Dette hjelper virkelig ikke. Så unødvendig, skriver Adam Bate i Sky Sports.

- Han har sviktet lagkameratene og manageren sin der, sier tidligere Liverpool og Leeds-spiller Stephen Warnock til BBC.

- Det er uakseptabelt. Uakseptabelt. På dette nivået kan man ikke gjøre slikt, sa Arteta til BBC.

Leeds-dominans

Sist Arsenal vant en fotballkamp var mot Molde i Europaligaen tidlig i november. Det skal sies at de bare har spilt én kamp siden da, den tapte de 3-0 mot overraskelseslaget Aston Villa.

I kveld møtte de Leeds, et lag i sviktende form, men som også har overrasket med positivt fortegn denne sesongen.

Den første omgangen var stort sett preget av Leeds-dominans. Hjemmelaget var farlig frampå ved flere tilfeller og var svært nære scoring da Patrick Bamford avsluttet på volley innenfor 16-meteren etter halvtimen spilt. Arsenals farligste sjanse var et tverrliggertreff fra Nicolas Pépé.

På tross av presset, maktet ikke Leeds å score i den første omgangen og lagene gikk inn til pause på stillingen 0-0.

- Leeds har vært det klart beste laget, sa TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

Utvisning

Den andre omgangen startet på verst tenkelig vis for Arsenal. Drøyt fem minutter ut i omgangen valgte Nicolas Pépé å sette pannebrasken i hodet til Leeds Ezgjan Alioski, som gjorde at han falt i bakken.

Dommer Anthony Taylor fikk ikke med seg hendelsen og måtte se situasjonen på nytt med hjelp av VAR. Der konkluderte Taylor raskt og viste Pépé det røde kortet.

- Idiotisk handling av Pepe, sa Semb i kommentatorbua.

Etter utvisningen fortsatte Leeds å presse på for ledelsesmålet. Bamford var nok en gang farlig frampå med et stolpeskudd. Men tross presset og en ekstra mann på banen, maktet ikke Leeds å score og kampen endte dermed 0-0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer