SVAK DAG PÅ JOBB: Besiktas-keeper Loris Karius ble reddet av lagkameratene i andre omgang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
SVAK DAG PÅ JOBB: Besiktas-keeper Loris Karius ble reddet av lagkameratene i andre omgang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BildbyrånVis mer

Europa League

Slaktes etter Sarpsborg-kamp

Besiktas snudde 0-2 til 3-2, men Europa merker seg nok en gang tabbene til keeper Loris Karius (25).

  • Sarpsborg - Besiktas 2-3

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg gikk på et svært bittert tap for Besiktas i Europa League i går kveld. 2-0-ledelse til pause ble til 2-3-tap. Nå er bare seier over Genk i siste kamp godt nok dersom laget skal gå videre fra gruppa.

Sarpsborgs to mål kom i løpet av de seks første minuttene. Flere europeiske nettaviser fokuserte i natt på at Besiktas-keeper Loris Karius igjen tabbet seg ut.

Karius havnet i overskriftene i forbindelse med Champions League-finalen i mai. Den gang - som Liverpool-keeper - gjorde tyskeren to enorme brølere da Real Madrid vant 3-1. Nå er han lånt ut til den tyrkiske giganten Besiktas. Men ingenting tyder på at Liverpool ønsker å hente ham tilbake med det første.

- Katastrofe av Karius: To tabber på seks minutter, melder Sky Sport Italia.

- Lagkameratene reddet ham etter en fantastisk andre omgang. Men Karius hadde igjen en marerittaktig kveld på jobb, seks måneder etter Champions League-finalen.

Britiske Sport Bible skriver:

- Ny katastrofal opptreden av Karius. Han vil alltid være forbundet med Champions League-finalen i Kiev i 2018. Men nå har den tyske keeperen - som er utlånt til Besiktas - hatt en opptreden som også stinker i Europa League.

Så hva skjedde?

På det første baklengsmålet stormet han ut idet Tobias Heintz sendte en perfekt bakromspasning til Rashad Muhammed. Besiktas-midtstopper Domagoj Vida fulgte etter, men måtte gi tapt da Muhammed rundet Karius. Ifølge keeperboka er det ingen tvil om at Karius er altfor langt ute i situasjonen. Han skulle holdt seg nærmere streken, så lenge det er mann-mot-mann.

På det andre målet var han også for langt ute, noe som tillot Heintz å score på et skudd fra 30-40 meter.

- Liverpool-fansen sliter fortsatt med å riste av seg tapet for Paris Saint-Germain onsdag (1-2). Men ting kunne vært enda verre. Loris Karius kunne stått i mål fortsatt, skriver nettstedet Caughtoffside.

Den tyrkiske storavisa Milliyet fokuserer mest på tomålsscorer Jeremain Lens i papirutgaven fredag. Men avisa har også en overskrift der det heter: «Karius kizdirdi.» Eller på norsk: «Karius sint.»

I OVERSKRIFTENE: Den tyrkiske papiravisa Milliyet bruker i dag en hel side på Besiktas-seieren over Sarpsborg. Fokuset er på tomålsscorer Jeremain Lens, men også på keeper Loris Karius.
I OVERSKRIFTENE: Den tyrkiske papiravisa Milliyet bruker i dag en hel side på Besiktas-seieren over Sarpsborg. Fokuset er på tomålsscorer Jeremain Lens, men også på keeper Loris Karius. Vis mer

I tyrkiske medier blir han sitert slik:

- Vi startet kampen veldig dårlig. Det hadde ikke gått ett minutt før vi slapp inn det første målet. Jeg tok en feil avgjørelse, og klarte ikke å forhindre mål.

Sisteskansen fortsetter:

- Dette var en type bane som var en fordel for hjemmelaget. Jeg var ikke komfortabel med å spille her. Men vi er profesjonelle, og måtte gjøre det beste ut av det. Selv om vi stilte med et ungt lag, fikk vi det vi kom for.

Sarpsborg-midtstopper Jørgen Horn vekslet noen ord med Karius etter kampen.

- Han skjønte at vi var skuffet. Utover det var de fornøyde med å vinne her, og at de nå har alt i egne hender. Det var noen trøstende ord i sluttfasen, men det hjelper ikke meg akkurat nå, sier Horn til Dagbladet.

- Hva sa han?

- Good luck, og så videre, Så får vi se om vi klarer å ta med oss det til den siste kampen i Belgia.

Utfallet av gruppa avgjøres 13. desember. Og selv om Sarpsborg-spillerne var langt nede i natt, har det skjedd større mirakler enn at et norsk lag slår et belgisk lag.

Genk har åtte poeng før siste runde. Deretter følger Besiktas (7 poeng), Malmö (6 poeng) og Sarpsborg (5 poeng). Med seier vil Sarpsborg få likt antall poeng som Genk, men vil være bedre på innbyrdes oppgjør.

- Det blir knakende tøft, selvfølgelig. Men vi skal gjøre et ærlig forsøk, sier trener Geir Bakke til Dagbladet.

Europa League
Genk522110-88
Besiktas52129-107
Malmö51316-66
Sarpsborg51228-95