KBK beklager: - Strider mot hele vårt verdigrunnlag

Slaktes etter sjokkintervju

Vidar Örn Kjartansson og Bendik Bye scorte hvert sitt mål da Vålerenga og Kristiansund spilte uavgjort på Intility. Men det var Flamur Kastratis utbrudd mot Dag-Eilev Fagermo som tok fokuset. Nå beklager Kristiansund Ballklubb hendelsen hvor Kastrati kalte Fagermo for «soper».

PROVOSERT: Det ble hett i oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga, hvor Flamur Kastrati blir husket for en spesiell kommentar. Video: Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Kristiansund 1-1 (0-0)

Vålerenga så lenge ut til å ta en ny viktig seier i medaljekampen, da Vidar Örn Kjartansson leverte en ny scoring for hovedstadsklubben hjemme mot Kristiansund. Men Kristiansund ville ta med seg noe fra Intility, og mot slutten av kampen utlignet Bendik Bye for bortelaget.

Men det var noe helt annet en det sportslige som skulle stjele oppmerksomhet fra oppgjøret, paradoksalt nok mens norsk fotball er midt i en holdningskampanje rettet mot nedsettende uttalelser etter rasistiske hendelser.

I pausen innrømmet KBK-angriper Flamur Kastrati overfor Eurosport at han kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo for en «jævla soper» underveis i kampen.

Mikrofonene skal også skal ha plukket opp at Kastrati sa «hold kjeft og sett deg ned, jævla soper» til Fagermo, som responderte med å påpeke angriperens manglende scoringer denne sesongen.

Flamur Kastrati bekreftet i pauseintervjuet med Eurosport at han brukte disse ordene til Vålerenga-treneren.

- Jeg sier jævla soper til ham, ja, men så trenger ikke du å provosere meg heller nå. Du hørte hva jeg sa, så du trenger ikke ta det opp igjen, sa Kastrati til Eurosports reporter.

MUNNHUGGERI: Flamur Kastrati tar Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo i hånden under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Kristiansund på Intility Arena søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
MUNNHUGGERI: Flamur Kastrati tar Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo i hånden under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Kristiansund på Intility Arena søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Tidligere i intervjuet sa Kastrati følgende:

- Han er så stor i kjeften, da må han tåle å få noe tilbake og. Han er den i Norge som prater mest dritt om andre. Da må han tåle å få dritt tilbake.

Slaktes etter utbruddet

Forfatter Anne Holt er ikke imponert over Kastratis oppførsel.

- Ung mann som bruker «soper» som skjellsord, og mener det må tåles fordi fyren selv er stor i kjeften. «Soper», altså. Som skjellsord. Av en ung fyr i 2020. For en soper! skriver Anne Holt på Twitter.

Eurosports fotballeksperter er klokkeklare på at hendelsen bør få konsekvenser for Kastrati.

- Han må få straff, sier Bernt Hulsker i Eurosports fotballstudio.

Kastrati kom på banen etter pausen, men ble byttet ut etter en time. Kristiansund-trener Christian Michelsen bekrefter overfor TV 2 at han ble tatt av banen på grunn av uttalelsene.

- Jeg blir litt satt ut. Det er veldig uheldig, og det er ikke noe vi ønsker verken på fotballbanen eller generelt, sa Michelsen etter kampen.

Legger seg flat

I en pressemelding beklager Kristiansund Ballklubb hendelsen. Daglig leder Kjetil Thorsen skriver at klubben tar avstand fra uttalelsene til angriperen.

UAVGJORT: Vidar Örn Kjartansson og Bendik Bye sto for scoringene i et jevnspilt oppgjør der Kristiansund gjestet kunstgresset til bydelslaget Vålerenga søndag. Video: Dplay Vis mer

- Flamur Kastratis uttalelser i forbindelse med kampen mot Vålerenga IF strider mot hele vårt verdigrunnlag og alt KBK står for.

- Vi har gått i front for å markere nettopp at vår garderobe er for alle. Uttalelser som dette tar vi sterk avstand fra.

- Det kommer vi til å gi klar beskjed om fra klubbens ledelse.

- Dette vil helt klart få konsekvenser for spilleren, og klubbens ledelse kommer til å følge opp dette umiddelbart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer