ENORM GLEDE: Jürgen Klopp stormet banen etter at Liverpool scoret i det 96. minutt mot Everton. Ikke alle er like begeistret for Liverpool-trenerens ville feiring. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB Scanpix
ENORM GLEDE: Jürgen Klopp stormet banen etter at Liverpool scoret i det 96. minutt mot Everton. Ikke alle er like begeistret for Liverpool-trenerens ville feiring. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Liverpool vant 1-0 mot Everton

Slaktes etter vill feiring: - Mangel på respekt

Jürgen Klopp gikk bananas etter Divock Origis overtidsscoring i Merseyside-derbyet i går.

Gårsdagens Merseyside-derby mellom Liverpool og Everton ble avgjort med et av de mest bisarre målene i Premier Leagues historie.

Virgil van Dijk forsøkte seg på en volley fra tjue meter, men skuddet gikk rett til værs. Ballen fikk en spesiell skru mot mål, men hadde retning nettaket.

Everton-keeper Jordan Pickford gjorde derimot en kjempetabbe da han dyttet ballen slik at den spratt to ganger på tverrliggeren, ned foran mål, der Divock Origi headet den inn fra kloss hold.

Scoringen kom seks minutter på overtid, og fikk Liverpool-trener Jürgen Klopp til gå «berserk», beskrevet med Jamie Carraghers ord.

Tyskeren stormet banen og omfavnet Liverpool-keeper Alisson, som sto en halv banelengde unna der trenerne egentlig skal oppholde seg.

Saken fortsetter under bildet.

KJEMPETABBE: Divock Origi fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0-scoringen etter at Jordan Pickford dyttet ballen i egen tverrligger. Foto: Matt West / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
KJEMPETABBE: Divock Origi fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0-scoringen etter at Jordan Pickford dyttet ballen i egen tverrligger. Foto: Matt West / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Respektløst

Den ville feiringen har skapt reaksjoner i etterkant. Noen mener det er et flott eksempel på hvilke følelser fotballen kan framprovosere, mens andre mener Klopp burde holdt seg for god for banestormingen.

- Jeg vil tro at Jürgen Klopp havner i trøbbel på grunn av det. Hvis andre trenere gjør det - jeg vet om én for å være helt konkret - så tror jeg han hadde blitt slaktet, sier BBC-ekspert Danny Mills, med henvisning til José Mourinho.

Mills, som fikk 17 landskamper for England, mener tyskeren burde holdt seg i nærheten av sitt eget tekniske område og feiret med støtteapparatet på benken.

- Jeg mener det han gjør, er absolutt sjokkerende. Å løpe til midten av banen, mener jeg viser mangel på respekt overfor Everton, sier Mills, ifølge Sunday Express.

Jonas Olsson, som spilte over 200 kamper for West Bromwich, men som nå kommenterer fotball for svenske Viasat, deler den samme oppfatningen.

- Hadde jeg vært en Everton-spiller, så hadde jeg sparket ham ned. Du kan ikke gjøre sånt når en spiller har gjort en sånn feil. Det er så respektløst, sier Olsson, blant annet sitert av Aftonbladet.

La seg flat

Det tok ikke lang tid før tyskeren selv skjønte at feiringen kanskje var litt i overkant. Etter kampen la han seg flat.

- Jeg må beklage fordi jeg ønsker ikke å være respektløs, men jeg kunne ikke kontrollere meg. Det bare skjedde, sa Klopp etter kampen, og la til at han kommer til å se an hvordan FA reagerer på opptrinnet.

- Hvis jeg kunne beskrevet følelsene mine da målet gikk inn, så ville jeg hatt kontroll over situasjonen. Vi ønsker ikke å lete etter unnskyldninger, det er bare sånn det er, fortsatte Liverpool-treneren.

Everton-trener Marco Silva tonet det hele ned etter kampen, og sa at han sikkert kunne funnet på å gjøre det samme om det var hans lag som fikk den forløsende scoringen.

- Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort i det øyeblikket hvis vi hadde scoret et mål med så mye hell, sa portugiseren, som ikke fikk med seg Klopps feiring.