Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slaktes i England

- Åge Hareide fikk sannsynligvis ikke mange nye venner, skriver BBC.

VIDERE I VM: Åge Hareide og Danmark får kritikk for defensiv og kjedelig fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VIDERE I VM: Åge Hareide og Danmark får kritikk for defensiv og kjedelig fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
  • Danmark - Frankrike 0-0

Trener Åge Hareide (64) får både ros og kjeft etter at Danmark spilte 0-0 mot Frankrike og er klar for åttedelsfinalen mot Kroatia.

Størst er gleden i Danmark - naturligvis - der fotballandslaget preger førstesidene til tabloidavisene Ekstra Bladet og B.T. i dag.

B.T. i dag
B.T. i dag Vis mer

- Ha-ha Hareide. Taktisk triumf sender Danmark videre, skriver B.T.

- Kongeprestasjon. Nå venter grøsser mot Kroatia i åttedelsfinalen, rapporterer Ekstra Bladet.

I andre land enn Danmark og Norge er ikke ekspertene like imponert

- Norske Hareides pragmatiske tilnærming har allerede irritert danske fans og medier. En prestasjon som dette ga ham sannsynligvis ikke mange nye venner, skriver BBC.

- Danmark er i utslagsrunden i VM for første gang siden 2002, og er ubeseiret i de 18 siste kampene. Men dette vil ikke stilne kritikerne.

Savnet alt

Svenske Aftonbladets kommentator, Simon Bank, er heller ikke imponert etter 0-0-kampen mot Frankrike:

- To uker inn i mesterskapet fikk vi turneringens første kamp som savnet alt. Ja, alt. Intensitet, dramatikk, teknikk, fart, wienerbrød med sjokolade, Michel Houellebecq (fransk forfatter), nærkamper og nerve. Danmark-Frankrike var en kamp uten mål eller mening, erklærer Bank.

Den franske avisa L'Équipe kaller de siste minuttene av kampen for latterlige:

- Begge lag klarte seg med uavgjort, og hadde ingen interesse av å gå etter scoring, heter det.

Før VM lød omkvedet i Danmark at mesterskapet ville være en suksess dersom laget kvalifiserte seg til åttedelsfinalen.

Ekstra Bladet i dag
Ekstra Bladet i dag Vis mer

Ekstra Bladets sportssjef, Allan Olsen, er henrykt over avansement, men slår fast:

- La oss bare hamre denne påstanden ned på Kremls murer: Resultatene og dermed utbyttet av de innledende rundene har vært langt bedre enn spillet.

Olsen fortsetter:

- Det kan man ha en mening om, og allerede nå velter det inn kommentarer om det danske spillet. Det skal man lytte til. Fotball blir sett på forskjellige måter, og danskene savner helt tydelig underholdning i det danske spillet, på samme måte som meg.

- Helt i orden

- Men, slapp litt av, fortsetter Olsen.

- Det må være rimelig å hylle en bedrift som vi skal tilbake til 2002 for å matche, nemlig en åttedelsfinale. Vi er blant de siste 16 lagene i VM. Det er helt i orden, gutter. Rene kongeprestasjonen.

Kommentatorkollega i B.T. - Søren Hanghøj Kristensen - skriver:

- Nå er resten bonus og fløtekrem. Det danske landslaget gjorde det, de tok seg videre i VM. Søndag kveld er Danmark i åttedelsfinalen for første gang siden 2002. Det er historisk.

Hanghøj Kristensen fortsetter:

- Nå venter Kroatia for Åge Hareides lag i den russiske provinsbyen Nizjnij Novgorod. Et bra lag? Ja, for pokker. En uoverkommelig oppgave? Nei, på ingen måte.

VM-STUDIO: Danmark er videre, og i VM-studio snakker vi om Åge Hareides suksess. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer