Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM

Slaktes i håndball-EM: - Han er fullstendig vill

Kroatias trener, Lino Cervar, tok grep da Hviterussland jaget utlikning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kroatia – Hviterussland 25-23

(Dagbladet): Rundt 30 sekunder gjensto av kampen mellom Kroatia og Hviterussland i håndball-EM i går kveld. Kroatia ledet 24-23, og Hviterussland jaget utlikning i angrep.

Da skjedde det som ikke skulle skje: Kroatias trener, Lino Cervar (67), tok tak i hviterussiske Artur Karvatski, som var i ferd med å skaffe seg rom på høyrekanten. TV-bildene viste tydelig hva som skjedde - at Cervar holdt - men dommerne fikk det ikke med seg.

HVA TENKTE HAN PÅ?: Lino Cervar. Foto: NTB scanpix
HVA TENKTE HAN PÅ?: Lino Cervar. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er helt på trynet, sa TV3-ekspert Frode Kyvåg, som mente Cervar virket å være i ubalanse.

- Han er jo fullstendig vill. Det der kan han slett ikke gjøre. Hvis det kommer fram, skal han ha rødt kort, sa Peter Bruun Jørgensen, ekspert på dansk TV 2.

Risikerer straff

NTB skriver at Cervar nå risikerer straff. Angrepet endte med at Hviterussland ikke klarte å utlikne. I stedet fikk Kroatia ballen, stormet i angrep – og sørget for 25–23.

Nettopp Kroatia er Norges neste motstander i EM lørdag. Norge gjorde selv jobben i går kveld og slo Serbia 32–27. De to beste lagene i hver av de to hovedgruppene går til semifinalen (se tabell nederst). Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør.

Men i natt var Kroatias trener Lino Cervar samtaletemaet i Zagreb. Til tross for at TV-bildene viser at han tråkker inn på banen, benektet han dette etterpå.

- Nei, nei. Jeg beveget meg langs linja hele tida, sier han ifølge den kroatiske avisa 24Sata.

Han mener også at sammenstøtet var uforskyldt, til tross for at TV-bildene viser aktive armer.

(Saken fortsetter under videoen)

- JEG FØLER SJØL AT JEG ER LITT HANDY: EM 2018 er i gang, men hva ville de gjort hvis de ikke spilte håndball? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen. Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen. Klipp: Frida Andersen Vis mer Vis mer

En liknende episode skjedde for fem år siden. Da tok den serbiske treneren, Sasa Boskovic, tak i Norges Linn Jørum Sulland. Han slapp straff.

- Det er en skandale at han rører en spiller på det andre laget, sier TV 2-ekspert Bent Svele om gårsdagens hendelse.

- Men at det ikke får konsekvenser føyer seg inn i bildet av at dommerne hadde bestemt seg for at det var vanskelig for Hviterussland å vinne,

Norge og Kroatia barker sammen i morgen.

- Norge er klare favoritter, sier kontroversielle Cervar.

Gruppe 1
Sverige220065-564
Frankrike220064-564
Norge320196-874
Kroatia320188-804
Hviterussland300376-900
Serbia300374-940

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!