<strong>SØRGELIG KVELD:</strong> Erling Braut Haaland jubler med Haitam Aleesami etter 1-2-reduseringen. Så mye mer var det ikke å juble for i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SØRGELIG KVELD: Erling Braut Haaland jubler med Haitam Aleesami etter 1-2-reduseringen. Så mye mer var det ikke å juble for i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Norge - Østerrike 1-2

Slaktes i Østerrike

Alpelandet jubler etter seieren og levner ikke Norge ære. - Laget gjorde Haaland sjanseløs, skriver avis.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Østerrike 1-2

ULLEVAAL (Dagbladet): Avisene i Østerrike og landslagets trener, Franco Foda (54), er svært fornøyd etter 2-1-seieren over Norge i går kveld.

Spesielt de to første tredjedelene av kampen var sjokkerende for mange i Nations League-oppgjøret på Ullevaal. Gjestene fikk herje med hjemmelaget, som ikke maktet å skape noe etablert i angrep.

Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland hadde et øyeblikk av magi etter 66 minutter, da sistnevnte reduserte til 1-2. Ellers var Haaland usynlig, noe som ikke går upåaktet hen i Østerrike.

<strong>TØFT:</strong> Tore Reginiussen fikk seg en hodesmell rett før pause. Etter kampen kunne flere av spillerne hatt behov for å gjemme seg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TØFT: Tore Reginiussen fikk seg en hodesmell rett før pause. Etter kampen kunne flere av spillerne hatt behov for å gjemme seg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Det østerrikske laget gjorde Haaland sjanseløs. Selv etter målet (til 1-2) klarte ikke nordmennene å tilføre kampen noen impulser. Superspissen Haaland klarte ikke å gjøre noe mot det østerrikske forsvaret i første omgang, skriver avisa Österreich.

- Dortmund-spissen Haaland utgjorde ingen trussel i starten av kampen, erklærer avisa Kurier.

- Norge var i praksis utelukkende tvunget til forsvarsarbeid. Lagets unge stjerne, Erling Haaland, var stort sett isolert i angrep i lang tid, rapporterer Kleine Zeitung.

<strong>GOD KVELD PÅ JOBB:</strong> Østerrikes trener Franco Foda likte det han så av laget på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GOD KVELD PÅ JOBB: Østerrikes trener Franco Foda likte det han så av laget på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Østerrike var fantastisk, spesielt i første omgang. Jeg må innrømme at straffesparket (til 2-0) ikke ville vært gitt av alle dommere. Men som patriot ønsker jeg ikke å klage, skriver den østerrikske fotballegenden Herbert Prohaska i storavisa Krone Zeitung lørdag.

Overskriften på kommentaren: «Die erste Hälfte war wunderbar.» Første omgang var vidunderlig.

Trener Franco Foda var overrasket over kampbildet da han kom på pressekonferansen på Ullevaal seint i går kveld.

- Ja, jeg er litt overrasket. Vi holdt et meget høyt tempo gjennom 90 minutter. Jeg forventet ikke akkurat det. Flere av spillerne er i en forberedelsesfase (til en ny sesong). De er ikke inne i en ordentlig kamprytme, så i en så tidlig fase forventet jeg ikke dette. Jeg er veldig stolt av laget mitt. Vi satte Norge under press, så de ikke kunne spille sitt spill.

Foda fortsetter:

- Planen var å sette Norge under press veldig tidlig. Det lyktes vi med. Vi skulle stenge igjen på kantene, fordi vi vet at Omar Elabdellaoui er offensiv.

Foda forteller at han og trenerteamet analyserte bevegelsesmønsteret til Haaland inngående på forhånd. Bortsett fra scoringen, fikk han til lite. Og Foda tror Norge var svekket av at to spillere manglet.

<strong>SKUFFET:</strong> Lars Lagerbäck og Norge har litt å jobbe med før kampen mot Nord-Irland mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SKUFFET: Lars Lagerbäck og Norge har litt å jobbe med før kampen mot Nord-Irland mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Norge er alltid godt organisert defensivt. Men det var tydelig at Martin Ødegaard og Ole Selnæs var savnet. Ødegaard er teknisk og individuelt bra.

Flere i den norske leiren var skuffet og forbannet etterpå:

- Det var helt idiotisk av oss å gi dem initiativet i starten av kampen. Da ble det slik at vi måtte prøve å jage en scoring på slutten, og det var vanskelig, sier innbytter Alexander Sørloth i et intervju med fotballforbundet.

HYLLES: Erling Braut Haaland scoret et pent mål på landslagstrening denne uka, og Jesper Mathisen forteller litt om hvorfor Haaland får det til å se lett ut. Video: Rødt Kort Vis mer

- Jeg synes vi er et bedre lag enn dem. Vi burde vært i førersetet i hele kampen og vært laget som presset dem og ikke motsatt.

Norge møter Nord-Irland i Belfast mandag. I Nations League får gruppevinneren muligheten til omspill om VM-plass. Det dårligste laget rykker ned et nivå.

Nations League

Østerrike11002-13
Nord-Irland10101-11
Romania10101-11
Norge10011-20
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer