Mathias Normann

Slaktes i Russland

Mathias Normann har ikke fått en drømmestart etter sjokk-overgangen.

OMDISKUTERT: Mange hadde mye å si da Mathias Normann valgte å fortsette karrieren i Russland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OMDISKUTERT: Mange hadde mye å si da Mathias Normann valgte å fortsette karrieren i Russland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han var forferdelig, sier den tidligere Dinamo Moskva-treneren og Zenit-spilleren, Andrey Kobelev, til den russiske avisa Sport Express.

Bemerkelsen er siktet mot den ferske Dinamo Moskva-spilleren, Mathias Normann. Midtbanekrigeren har som kjent fått massiv kritikk for valget av land å fortsette karrieren i, og NFF opplyste i en pressemelding at Normann ikke vil være aktuell for landslaget på bakgrunn av klubbvalget.

REAGERER: Mathias Normanns signeringsvideo for Dinamo Moskva trigger flere reaksjoner. En som ikke er imponert over stuntet er landslagssjef Ståle Solbakken. Video: Dinamo Moskva/Sørø Olsen/Skingen Vis mer

26-åringen startet lørdagens oppgjør mot Zenit i russiske Premier League, men ble tatt av til pause. I sin evaluering av kampen, slakter nevnte Kobelev den tidligere Norwich-spilleren.

- Jeg vil aller først starte med Normann. Vi vet fra Rostov (hans tidligere klubb) hvor godt han kan spille. Men i dag må vi bare innse at nordmannen brukte den første omgangen helt forferdelig. Han gjorde en fatal tabbe, ga unøyaktige pasninger og tapte alle taklingene. Kanskje han ikke er klar fysisk? Jeg vet ikke … Men, han spiller i den viktigste posisjonen på banen, og mislykkes helt, tordner Kobelev.

Dinamo Moskva tapte for øvrig kampen 2-0.

- Forferdelig tabbe

Også i storavisa Championat får han kritikk.

- Zenit scoret etter Normanns forferdelige tabbe, skriver de, og legger til:

- Forresten, både Normann, Dasa og Ngamalyo er langt ifra i optimal form, skriver avisa, og påpeker at Normann mista ballen ni ganger i løpet av sine 45 minutter på banen.

UTE: Mathias Normann er ikke aktuell for spill for det norske landslaget. Begrunnelsen er at han skal spille for den russiske klubben Dinamo Moskva. Dette sier Dagbladets kommentator Esten O. Sæther. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Forklarer valget

Landslagssjef Ståle Solbakken forklarte vrakingen av Normann på følgende måte:

- Han var forberedt på at dette kunne skje. Jeg snakket med ham på lørdag og forklarte han hva som sannsynligvis var konsekvensen. Han var ikke overrasket, sa Solbakken til Dagbladet.

Han fortalte at han har informert landslagskaptein Martin Ødegaard om valget.

- Det var full forståelse for avgjørelsen fra Martin sin side, sier han.

SIGNERT: Dette var det synlige bevise på at Mathias Normann hadde signert for Dinamo Moskva. Foto: Dinamo Moskva
SIGNERT: Dette var det synlige bevise på at Mathias Normann hadde signert for Dinamo Moskva. Foto: Dinamo Moskva Vis mer

- Hva har dette å si rent sportslig for landslaget ditt?

- Det betyr at vi har én spiller mindre å velge i. Mathias er en god fotballspiller og var en viktig del av laget i forrige kvalik, svarte landslagssjefen.

Dagbladet har ved flere anledninger prøvd å komme i kontakt med Mathias Normann angående vrakingen på landslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer