FIASKO: Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen hadde ingen god dag på jobb i San Sebastian. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FIASKO: Rosenborg og trener Kåre Ingebrigtsen hadde ingen god dag på jobb i San Sebastian. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg i Europa League

Slaktes i spanske aviser. Opprørte spillere på kammerset

Konradsen: - Vi så bare daffe ut. Det var en blanding av at vi var fornøyde med å være her og høye skuldre.

Real Sociedad - Rosenborg 4-0

SAN SEBASTIAN (Dagbladet): To ganger i september har norsk fotball fått en brutal påminnelse om hvor langt det er opp til toppen. Først landslaget, så Rosenborg i går kveld.

0-4-tapet for Real Sociedad ga flashback til 0-6-tapet for Tyskland. Rosenborg var sjanseløse fra begynnelse til slutt på Estadio Anoeta i San Sebastian.

En verre start på gruppespillet i Europa League kunne det knapt blitt.

TUNG KVELD: Rosenborg-keeper André Hansen måtte plukke fire baller ut av nettet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TUNG KVELD: Rosenborg-keeper André Hansen måtte plukke fire baller ut av nettet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Rosenborg forsvant fra banen. Sociedad reduserte dem til et dårlig lag, skriver den spanske sportsavisa AS.

- Sociedad dominerte over Rosenborg. Llorente og Zurutuza tok tak i kampen fra første stund, rapporterer El Diario Vasco, som er lokalavisa i San Sebastian.

Enkelt

Spanske journalister Dagbladet snakket med syntes hjemmelaget fikk det overraskende lett mot Rosenborg. Riktignok skal det være nivåforskjell på toppen av spansk og norsk fotball. Men kampene mot Ajax er noe ledere og spillere i Real Sociedad har merket seg.

Derfor ble oppgjøret sett på med spenning blant 21 479 tilskuere på Estadio Anoeta. Nervene roet seg imidlertid fort. Da klokka viste ti minutter, sto det 2-0 på tavla. Etter 90 var det 4-0.

SKUFFET: Nicklas Bendtner orket ikke å snakke med pressen etter kampen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SKUFFET: Nicklas Bendtner orket ikke å snakke med pressen etter kampen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg hadde blitt overkjørt, utspilt og knust sønder og sammen. Klasseforskjellen var så stor at Nicklas Bendtner ikke engang orket å snakke etterpå.

- Det er ingen krise å tape for Sociedad, sier midtbanespiller Anders Konradsen til Dagbladet.

- Men det er et eller annet med prestasjonen, spesielt i første omgang, som irriterer meg. Vi så bare daffe og engstelige ut.

Daffe og ensgtelige

En etter en kom spillerne ut av garderoben i går kveld. Det var en gjeng med slaktofre. Og skuffelsen var til å ta og føle på.

- Hvorfor så spillerne daffe og engstelige ut?

- Det var en blanding av at vi var fornøyde med å være her og litt høye skuldre, analyserer Konradsen.

- Vi hadde ingen planer om å gjøre noe som helst, verken offensivt eller defensivt. Vi får bare bruke det som læring og ta nivået inn mot de neste kampene.

Lua i hånda

Én ting er å tape for et klart bedre lag. Noe annet er det at spillerne ikke var påskrudd mentalt. Konradsen sier det, det samme gjør Pål André Helland.

Her har trener Kåre Ingebrigtsen åpenbart en jobb å gjøre fram mot neste kamp. Spillerne bør vite når de er på jobb og ikke.

LANGT NEDE: Alt føltes tungt for Pål André Helland og Rosenborg i San Sebastian. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
LANGT NEDE: Alt føltes tungt for Pål André Helland og Rosenborg i San Sebastian. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Vi sto med lua i hånda, sier Helland.

- Vi var elendige den første halvtimen. I andre omgang hevet vi oss. Men i første omgang så det ut som et guttelag mot seniorlag.

- Hvordan var stemningen i pausen?

- Dårlig, regner jeg med. Jeg var ute og varmet opp. Men jeg kjenner gutta såpass godt at da gikk det en kule varmt.

Ikke riktig innstilling

- Hvorfor gikk det som det gikk?

- Vi hadde ikke den riktige innstillingen. I tillegg er Sociedad et bedre lag enn oss. Hvis vi ikke er mentalt på plass, blir vi overkjørt. Og det ble vi.

OVERKJØRT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke høy i hatten da han forlot stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
OVERKJØRT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke høy i hatten da han forlot stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Hvorfor var dere ikke mentalt på plass?

- Fordi vi ikke var det. Jeg kan ikke svare for samtlige. Men det kan være mange faktorer. Vi var uansett ikke så offensive i hodet som vi burde være for å vinne.

Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen, skriver:

- Selv om du er klar over forskjellen, gjør det like vondt hver gang.

I det andre oppgjøret i gruppe L vant Zenit St. Petersburg 5-0 borte over Vardar Skopje. Dermed har det utkrystallisert seg to klare favoritter i gruppa.

De to beste lagene går til sluttspillet. Rosenborg møter Vardar Skopje hjemme 28. september. Men først er det Vålerenga i serien søndag.

Europa League
Zenit St. Petersburg11005-03
Real Sociedad11004-03
Rosenborg10010-40
Vardar Skopje10010-50