Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slaktes i Tyskland: - Jeg ble sint

Midtbanespiller Mesut Özil får gjennomgå av legenden Lothar Matthäus. – Han føler seg ikke vel i landslagsdrakta.

I SIN EGEN VERDEN: Mesut Özil (t.v.) levde seg ikke inn da nasjonalsangen runget utover Luzjniki stadion før Mexico-kampen. Det gjorde derimot Jerome Boateng. Foto: NTB scanpix
I SIN EGEN VERDEN: Mesut Özil (t.v.) levde seg ikke inn da nasjonalsangen runget utover Luzjniki stadion før Mexico-kampen. Det gjorde derimot Jerome Boateng. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tyskland fikk en elendig start på fotball-VM da laget ble slått 1–0 av Mexico. Neste kamp mot Sverige lørdag blir en skjebnekamp.

Å starte VM med tap er rett og slett uakseptabelt i Tyskland. Og allerede nå rasles det med tyske sabler.

– Mesut Özil føler seg ikke vel i landslagsdrakta, sier legenden Lothar Matthäus.

KRITISK: Lothar Matthäus. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Lothar Matthäus. Foto: NTB scanpix Vis mer

Matthäus spilte 150 kamper for Tyskland i perioden 1980–2000. Under VM har han sin faste spalte i storavisa Bild.

– Før mesterskapet mottok Özil en bølge av kritikk. Dessverre klarte han ikke å gjøre noe med dette i første kamp i VM, sier Matthäus.

– Jeg har ingen problemer med at Özil ikke synger nasjonalsangen. Det er opp til enhver spiller – enten han har tyske, tyrkiske eller afrikanske røtter. Men etter nasjonalsangen i Moskva ble jeg veldig sint. Ti tyske spillere vinket til publikum. De ga fansen et tegn. Özil var den eneste som ikke gjorde dette.

Matthäus tar dette som et signal om at Özil ikke skjønner hva det tyske folk forventer av ham. Han understreker samtidig at han synes Arsenal-spilleren ofte har levert på landslaget, men at han nå er på et nivå som ikke «rettferdiggjør klippekort».

– Han hadde et negativt kroppsspråk. Han spilte uten glede, mener Matthäus.

Tyskland og Sverige spiller begge i gruppe F. Der er også Mexico og Sør-Korea. Tyskland og Sverige spiller på Fisht stadion i Sotsji lørdag kveld.

Dit kommer svenskene fulle av selvtillit.

– Vi har alle sjanser i verden nå, sier Pontus Jansson til Aftonbladet.