Slaktes på børsen: Edvald får terningkast to

Amund Grøndahl Jansen trekkes fram som den norske rytteren som har imponert mest i årets Tour de France. Edvald Boasson Hagen er i motsatt ende av skalaen.

SKUFFELSE: Edvald Boasson Hagen har skjemt bort norske sykkelfans med toppresultater i en årrekke. I årets utgave av Tour de Frande har han vært en skygge av seg selv. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
SKUFFELSE: Edvald Boasson Hagen har skjemt bort norske sykkelfans med toppresultater i en årrekke. I årets utgave av Tour de Frande har han vært en skygge av seg selv. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Følg dagens etappe her

Før kveldens sjarmøretappe på Champs-Élysées står Norge uten etappeseier i Tour de France.

Alexander Kristoff, som vant i Paris i fjor, har vært nærmest med en 2. plass på den fjerde etappen. Nest beste norske enkeltresultat i årets tour er Kristoffs to 9.-plasser.

Samtidig har de seks norske rytterne ulike roller i sine respektive lag. Tidligere proffsyklist Atle Kvålsvoll har gitt de norske rytterne terningkast på oppfordring fra Dagbladet.

Den norske sykkelhelten gir stjerna Edvald Boasson Hagen svakest terningkast, med en toer på terning, mens hjelperytterne Amund Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm begge får en femmer på terningen.

- Amund Grøndahl Jansen har imponert mest og fortjener en femmer. Han har vært en veldig viktig brikke i opptrekkstoget til Team Jumbo-Visma og suksessen der. Han har også gjort en solid jobb på fjelletapper, begrunner Kvålsvoll overfor Dagbladet.

- Sven Erik Bystrøm har også gjort en veldig god jobb som hjelperytter og er også på en femmer. Han har bidratt mye for Kristoff helt inn til siste kilometer før mål i spurtene og har også gjort mye jobb underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer